Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Kasım 2017

Başkan Yazıcı, Tuzla teşkilatıyla FETÖ davalarını takip etti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Silivri’de devam eden FETÖ davalarını AK Parti Tuzla Teşkilatı ile birlikte takip etti. Başkan Yazıcı, “Bu kalkışmada masumlarla beraber bilinçli olarak orada olanlar olduğunu hissettim” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Silivri’de devam etmekte olan 15 Temmuz’da yaşanan Orhanlı Gişeleri’ndeki olaylara ilişkin davayı AK Parti Tuzla Teşkilatı ile birlikte takip etti. Başkan Dr. Şadi Yazıcı’ya beraberindeki belediye heyeti ve vatandaşlar eşlik etti.

“BU KALKIŞMANIN BİR TİYATRO OYUNUNA ÇEVRİLMEYE ÇALIŞILDIĞINI GÖRDÜK”

Duruşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün Orhanlı Gişeleri’ndeki davayı izlemeye geldik. Dava süreçlerinde de ara ara takip etmiştik ama bugün Tuzla’yı özellikle yakından ilgilendiriyor Orhanlı Gişeleri. Belki coğrafi konum olarak Sultanbeyli ve Pendik çok daha yakın ama Tuzla sınırları içerisinde olması ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da evinin yakın olması önemli etken. O gece oraya gelişleri ve o bölgede yaşanan hadiseleri gördük ve biz de o gece gereken takipleri yaptık. Bugünkü ifadeleri gördüğümüzde gerçekten masum olabileceklerinin ve gerçekten emir komutası karşısında yapamayacaklarını gördük ama bazı ifadeleri görünce böyle hain bir kalkışmanın zaman zaman bir tiyatro oyununa çevrilmeye çalışıldığını, ifadelerin çok da tutarlı olmadığını gördük. Gerçekten masumlarla beraber bu işte bilinçli olarak orada olduğunu hissettiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

“HAK EDENİN HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAĞINA İNANIYORUZ”

“Bu yapılan hain bir kalkışmadır” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yazıcı, “Askeri harp okulu öğrencilerinin kullanılması işin çok daha vahim bir boyutu. Öğrencilerin birçoğu bu şekilde kullanılmaktan yakınıyorlar. Bu kalkışma ne kadar acıysa Hava Harp Okulu öğrencilerinin bu kalkışmada kullanılması ve halk ile bizim emniyetimizi sağlayan polis ekiplerimizle yüz yüze getirilmesi ise daha vahim bir durum. Bu kalkışmada emir komuta ile bu işi yapan bütün bu öğrencileri harekete geçiren halkla karşı karşıya getiren bu darbecileri buradan lanetliyorum. Türk adaletinin çok iyi işlendiğini görüyoruz. Hak edenin hak ettiği cezayı alacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

Kemal Kılıçdaroğlu, masanın adayı

Kemal Kılıçdaroğlu, masanın adayı

selyus