Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Temmuz 2017

Battal İlgezdi’nin FETÖ’cu elemanına 26 yıl!

CHP Ataşehir ilçe Kadın Kolları eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Ataşehir Belediyesi taşeron firma eski işçisi Şenay Günaydın hakkında iddianame düzenleyerek 26 yıla kadar hapsini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından hazırlanan iddianamede, Şenay Günaydın’ın Kılıçdaroğlu tarafından yapılan korsan yürüyüşte halkı sokağa çağıran açıklamasının ayrıntıları yer aldı.

FETÖ ÜYELERİYLE İRTİBAT KURDU

Soruşturmada el konulan telefonu incelendiği ve FETÖ üyeleriyle irtibat kurduğu ayrıca Whatsapp gruplarından hem 15 Temmuz darbe girişimini hafife almaya yönelik hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Mahkeme tarafından Şenay Günaydın hakkında hazırlanan iddianamede, 1 Kasım 2016’da “Tayyip ve çetesi 15 Temmuz gecesi tatbikat yaptı… Tezgahladıkları darbeyi Atatürk Havalimanı’nın müdür odasından yönettiler” şeklinde mesaj attığı tespit edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPTI

Günaydın’ın incelenen HTS kayıtlarında ByLock kullanıcılarıyla irtibatı belirlendi. Günaydın hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ‘Suç işlemeye alenen tahrik etme’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçları kapsamında 10 yıl 5 aydan 26 yıla kadar hapsi istendi.

selyus