Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Ocak 2015

Belediye başkanı olarak hizmete devam…

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro İnşaatı’nda incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarının Milletvekili olup olmayacağıyla ilgili sorularını cevapladı.

Yaklaşan genel seçimlerde milletvekili adayı olmasının söz konusu olmadığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbullar bana 2019’a kadar bana yetki verdiler. Bu yetkiyi yerde bırakmam. İnşallah 2019’a kadar İstanbul’daki başkanlık görevimi sürdürmek arzusundayım. Allah sağlık ve ömür verirse de siyasi hayatımı bu üçüncü dönem belediye başkanlığıyla taçlandırarak kapatmak istiyorum” dedi.

“Birileri farklı değerlendirebilir, farklı beklentileri olabilir. Ama bugüne kadar hiç kimseye nasip olmayan bir yetkiyle yetkilendirildim” diyen Kadir Topbaş, dünyanın birçok şehrinin üye olduğu Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) başkanı olarak 2 gün önce Brüksel’de AB ile Stratejik Çerçeve Anlaşması imzaladıklarını hatırlattı.

AB’nin ilk defa kendi dışından ve ilk defa bir yerel yönetim olarak UCLG ile böyle bir ortaklığa imza attığının altını çizen Başkan Topbaş, “AB UCLG’ye kaynak aktaracak. Afrika dahil dünyanın her bölgesine UCLG eliyle hizmet götüreceğiz, AB yetkilileri de buna destek vermeyi arzu ettiler. Bu insanlığa büyük bir hizmet ve büyük bir gurur. Ülkeme ve şehrime hizmet etmek de çok gurur verici. Bunu büyük bir memnuniyet ve gururla taşımaktayım” diye konuştu.

Etiketler:
selyus