Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Şubat 2015

Belma Satır’ın TBMM’de Özgecan açıklaması

AK Parti Gurup Başkan Vekili Av. M. Belma Satır, TBMM Genel Kurulunda 17 Şubat Salı günü Özgecan’la ilgili yaptığı konuşmada sözlü sataşan CHP’li milletvekillerine kendine has kibar ve bir o kadarda ciddi duruşuyla “Önce dinlemesini öğrenin sayın milletvekilleri” diye çıkıştı.

AK Parti Gurup Başkan Vekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Av. M. Belma Satır, TBMM Genel Kurulunda 17 Şubat Salı günü Özgecan’la ilgili yaptığı konuşmada sözlü sataşan CHP’li milletvekillerine kendine has kibar ve bir o kadarda ciddi duruşuyla “Önce dinlemesini öğrenin sayın milletvekilleri” diye çıkıştı.

Gurup Başkan Vekili Satır, TBMM Genel Kurulunda şunları söyledi: “Sayın başkan, öncelikle, bugün usulünüz dışına çıkarak bu konuda milletvekili arkadaşlara söz verme kararınızdan dolayı da size ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın başkan, değerli milletvekilleri; bugün gerçekten çok büyük bir acıyı konuşuyoruz. İki gün evvel Mersin’de, gündüz saatinde üniversiteden çıkmış genç bir kızımız toplu taşım aracıyla okulundan evine giderken biraz evvel bahsedildiği gibi asla kabul edilemeyecek, canice bir cinayetle karşı karşıya geldi.

Dün itibarıyla sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, Mersin ve Adana milletvekillerimizle birlikte Özgecan’ın ailesini ziyaret ettik.  Ailesiyle birlikte olduk. Annesi, babası, büyükannesi, halası, komşuları, apartman komşuları ve arkadaşlarıyla birlikte olduk. Acılarına, bir derece olsun dindirmek, sabretmeleri için, dua etmeleri için destek olmaya çalıştık.

Aile, özellikle babası toplumumuza çok büyük bir ders verdi. Bugünkü bu konuşmalardan anladığım kadarıyla bu dersten hiçbirimiz nasibimizi almamışız. Böyle bir günde bile birbirimize şiddet uygulamayı ben de şiddetle kınıyorum. Şiddet sadece birisini öldürmek, cinsel taciz vesaireyle olmuyor; şiddet elle, dille, davranışla da olabiliyor.

Bugün, bu konuyu konuştuğumuz günde Türkiye Cumhuriyeti’nin konuyla ilgili bakanı konu hakkında bilgi verirken, bunları paylaşıp üzerinde konuşmamız gerekirken -protesto bir haktır ama- bunu yapmış olmalarını da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milletvekillerine, özellikle kadın milletvekillerine yakıştırmadığımı söylemek istiyorum.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bu konuya gelince: Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan kadın ve erkeklerin eşitliğine ilişkin politikalar üretmiştir. Dünyadaki iyi örnekleri ve iyi uygulama örneklerini takip ederek onların.. (Önce dinlemesini öğrenin değerli milletvekilleri. Ben de bir Grup Başkan Vekiliyim, lütfen dinlemesini öğrenelim.)

Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri kadın erkek eşitliğini sağlamak, kadına yönelik cinsel taciz, tecavüz suçlarında iyi noktaya gelmek üzere, dünyadaki iyi örnekleri ve iyi uygulama örneklerini Türkiye’ye uygulamıştır, yasalardaki gerekli değişiklikleri, Anayasa başta olmak üzere, yapmıştır.

Ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve tecavüz birtakım nedenlerle hâlâ devam etmektedir.

Bununla ilgili araştırma komisyonumuzu da geçmişteki günlerde kurduk ve bütün milletvekili arkadaşlarımızla orada çalışıyoruz. Bu konuda yapılan düzenlemelerde Türkiye’de var olan bütün kadın dernekleri, kadın sivil toplum örgütleriyle birlikte çalıştık. Bugünden sonra da yapılması gerekenleri yine birlikte çalışacağız ve bir neticeye ulaşacağız inşallah.

Ben, tekrar, Özgecan’a Allah’tan rahmet ve ailesine başsağlığı diliyorum. Toplumumuza “Geçmiş olsun” diyorum. Bu konularda birlikte çalışmak üzere bütün bileşenlere, bütün ilgililere davet gönderiyorum.” dedi. 

Etiketler:
selyus