Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mart 2017

Beykoz’da ‘Yeni Anayasa’ konuşuldu

Beykoz Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Beykoz Şubesi ve HAKEDER tarafından düzenlenen “Gençler Buluşuyor Anayasayı Konuşuyor” konferansında anayasa üzerine konuşmalar yapıldı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin de katıldı. 

Beykoz Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Beykoz Şubesi ve HAKEDER tarafından Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde “Gençler Buluşuyor Anayasayı Konuşuyor” konferansı düzenlendi. Konferansta konuşmacı olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin, “28 Şubat ve ‘Yeni Anayasa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Beykozluların ilgiyle takip ettiği programa Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin, AK Parti eski Milletvekili Bilal Macit, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile eşi Ayşe Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, HAK-EDER Başkanı Leman Aksay, 15 Temmuz gazileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Beykoz Kadın Teşkilatları ve Beykozlular katıldı.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bugün hem 28 Şubat’ı anmak için hem de ‘Yeni Anayasayı’ konuşmak üzere toplandıklarını ifade ederek konuşmacılara ve programı takip etmeye gelen 15 Temmuz Gazileri ile Beykozlulara ayrı ayrı teşekkür etti. 

Zengin, “Bugün, 28 Şubat ile ilgili Küçükçekmece’de de bir imam hatip lisesindeydim. Oradaki öğrenciler ve öğretmenler beni çok duygulandırdı. Öğretmenlerden biri yaşananların sonrasında ‘Biz de aslında 28 Şubat gazisiyiz.’ dedi. Bu çok doğru bir anlatım aslında.” diye konuştu.

Her şeyin yoklukta ortaya çıktığını anlatan Zengin, başarıların da zor zamanlarda ortaya konulduğunu vurguladı.

“ASKER POSTALININ İZİYLE GELMİŞ ANAYASA İLE YÖNETİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bugünlere geldiklerini ifade eden Zengin, “İmandan başka bir gücümüz yok. Bizim şansımız, arkamızda inanmış bir milletin olması. Sadece Türkiye’de değil, Güney Amerika’dan Asya’ya, Afrika’ya kadar birçok ülkeyi içeren bir rol modeliz. Bütün mazlum coğrafyalar için çok önemli şeyler yapıyoruz.  Asker postalının iziyle gelmiş anayasa ile yönetiliyoruz. Bu ülke bunu başaracak; tam sivil anayasa yapacağız. 15 Temmuz darbe girişimden sonra bir kısım değişiklikler yapmak zaruri hale geldi. Darbe girişiminin hacmini tam olarak idrak edemiyoruz. İtiraflar ve yargılamalar bitsin, içeriğini daha iyi anlayacağız.” dedi.

“TARTIŞMALAR YAŞANMADAN HALKIN SEÇECEĞİ BİR CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK”

Bu anayasanın özü; Türkiye’nin yürütme modelini sandıkta şekillendirmeyi amaçlıyor diyerek konuşmasına devam eden Zengin, “Tartışmalar yaşanmadan halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanımız olacak. ‘Tek adamlık’ meselesi, korkunç bir şekilde ‘evet’ diyenin kafasını bulandırmak için oluşturulmuş bir şey. Yürütme 3 parçalı bir sistem; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar kurulu. Hukuken başkan tek olacak ama arkasında bakanları ve yardımcıları olacak. Ama yasamanın bir yetkisi alınıp yürütmeye verilmeyecek. Yasama yine kanun yapacak ve yürütmeyi denetleyecek.” şeklinde konuştu.

“REFERANDUMDA, DEVLETİ MİLLETİN ELLERİNE EMANET EDECEĞİZ”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminden bahseden AK Parti eski Milletvekili Bilal Macit, “15 Temmuz’da tankları sokağa çıkardılar ancak başaramadılar. Allah şehitlerimizden, gazilerimizden razı olsun. Onlar bizim namusumuzu, oylarımızı korudu. 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandum una ilişkin ise “Referandumda, devleti milletin ellerine emanet edeceğiz. Referandumda bunu oylayacağız. Başkanlık sistemi ile birlikte yakalanacak kelime istikrardır. Sonuç olumsuz olursa istikrarsızlık olursa tüm olumsuz şeyler geri gelebilir” dedi. 

selyus