Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Mart 2016

Beykozlu kadınların ağlatan mektupları yola çıktı

“Anne Kokulu Mektuplar” adlı programda Beykoz Kadın Kollarını överek bir konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Türkiye’nin bütün meselelerini kucaklayan bir kadın kolları var. Allah kendilerinden razı olsun. İşleri rast gitsin. Çünkü Türkiye’nin savaşını da barışını da kendilerine dert edinmiş bir kadın kollarımız var. Sadece Türkiye’deki savaşı ve barışı değil, Türkiye’nin dışındaki savaşları da dert edinmiş bir kadın kollarımız var”

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, başlattığı “Anne Kokulu Mektuplar” adlı kampanyasını tamamlayarak mektupları göndermek üzere program düzenledi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ın öncülüğünde 27 Mart Pazartesi günü Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Elif Cankan Öksüz ve İlçe Kadın Kolları Yönetimi ile Mahalle kadın kolları teşkilatları katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı ve zaman zaman hıçkırıkla ağlayanların seslerinin duyulduğu programın sunuculuğunu İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Aslan başarıyla üstlendi. Kadın kolları, programın sonunda AK Kadınların yazdığı bin adet mektubu Hakkâri’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde görev yapan askerlere gönderdi.

“Gerekirse dağlarda yatar vatan için, ey şanlı askerim sen bir tanesin diyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Beykoz Kadın Kolları Teşkilatı olarak terörün ve hainlerin yüreğimizi yaktığı bugünlerde dedik ki: dağların aslanlarına, ana kuzularına yanında olduğumuzu hissettirelim. İstedik ki hissettiklerimizi kağıda dökelim ve yüreklerini ısıtalım. Moral olalım, güç olalım ve dualarımızı gönderelim. “Anne kokulu mektuplar”la onları sarmalayalım” diye konuştu.  

“İNADINA BARIŞ DİYORUZ. İNADINA KARDEŞLİK DİYORUZ. TÜRK KÜRT KARDEŞTİR DİYORUZ. SEN BEN YOK TÜRKİYE VAR DİYORUZ”

Duygu dolu konuşmasına devam eden Başkan Zayıf, “Öncelikle vatani görevini yapan tüm Mehmetçik kardeşlerimize hayırlı teskereler diliyorum. Peygamber ocağında nöbet tutan askerlerimizin de görevlerini bitirip biran evvel sevdiklerine kavuşmasını Rabbimden diliyorum. Millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Birçok terör örgütü koordineli bir şekilde ülkemizi hedef alıyor. İsimleri farklı olsa da hepsi aynı hedef için hareket ediyor. Teröristlere tek kelime bile edemeyenler Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi eleştirme konusunda mükemmeller. Daha kendi partisini yönetemeyenler ülkemizi yönetmeye kalkıyorlar. Biz bunları hayretle izliyoruz ve esefle kınıyoruz. Devletimize güveniyor ve yanındayız. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu son grup toplantısında söylediği “Terör kaybedecek, milletimiz kazanacak” sözü içimizi ısıttı. Hiç şüphesiz teröre karşı en güçlü çözüm, milletimizin birlik beraberlik ve dayanışma içinde olmasıdır. Bu istiklal ve istikbal mücadelesidir. Nasıl Çanakkale’de düşmana karşı, Türkü, Laz’ı, Çerkez’i, Kürdü, Abhazya’sı omuz omuza tek vücut olduysak, bugünde kirli oyunlara düşmeyeceğiz, bir olacağız birlik olacağız diyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın çağrısını tüm kadınlarımıza ileteceğiz. Teröre karşı Malazgirt ruhuyla, Anadolu Selçuklu ruhuyla, Osmanlı Çınarı azametiyle yeni bir seferberlik içine gireceğiz. Özellikle biz anneler birbirimize daha fazla sarılarak; teröre, teröriste ve terörün arkasında olan odaklara geçit vermeden tek nefes olarak kadın kardeşlere çağrıdır, barışa çağrıdır diye haykıracağız. Biz dünyanın en büyük siyasi kuruluşu olarak terörün her türlüsüne lanet ediyoruz. İnadına barış diyoruz. İnadına kardeşlik diyoruz. Türk Kürt kardeştir diyoruz. Sen ben yok Türkiye var diyoruz. İşte bu duygularla Yüksekova ve Şemdinli’de görev yapan asker kardeşlerimize yazdığımız bin adet mektubumuzu bugün gönderiyoruz.  Ben mektup yazan yönetim kurulu üyelerime, mahalle başkanlarıma ve mahalle yönetimlerime yüreklerindeki sevgiyi Mehmetçiklerimize iletmek üzere duygularını kağıda döktükleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Zayıf, konuşmasının sonunda Mardinli bir annenin askerlerimize yazdığı mektubu okudu. Okudu okumasına da salonda hepimizin yüreğine de okudu ve gözyaşlarımız sel oldu bu manevi programın akışında.   

“BEYLER AĞLAMAZ DERLER AMA HERKESİN GÖZÜ DOLDU”

Programdan etkilenen bir başka isimse AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Beykoz Sorumlusu Elif Cankan Öksüz, “İnanın şu anda konuşmakta zorluk çekiyorum. Çok duygulu anlar ve dakikalar yaşadık. Eminim ki bu mektuplarda her bir kelime, her bir cümle doğuda görev yapan kardeşlerimizin, abilerimizin, çocuklarımızın yüreğine dokunacak. Emeği geçen kadın kollarındaki bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. İnanılmaz duygulandım. Yüreğim titriyor. Hepimiz ağladık. Beyler ağlamaz derler ama herkesin gözü doldu. O yüzden bizim için o kadar ulvi görevdi ki bu. Ben Gaye Hanım ve tüm ekibine, mahalle yönetimlerine, bu bin adet mektupta emeği geçen tüm kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Beykoz bugün kadın kolları olarak çok güzel bir projeye imza attı” diye konuştu.

“BEYKOZ KADIN KOLLARIMIZ HİÇBİR KADIN KOLLARININ YAPAMADIĞINI YAPIYOR”

Beykoz İlçe Kadın Kollarına hakkettiği değeri veren Beykoz’un sayılan ve sevilen ismi Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Değerli ilçe kadın kolları başkanımıza, yönetimine ve İstanbul İl Kadın Kollarımıza buradan saygı ve sevgilerimizi sunmak istiyorum. Kadın kollarımız, hiçbir kadın kollarının yapmadığı, yapamadığı anlamlı işlere imza atmaya başladılar Beykoz’da. Büyük Türkiye’de ve büyüyen Türkiye’nin değerleriyle orantılı olarak insanlarımız ve kurumlarımız da büyümeye başladılar. Belki dün kadın kollarının adı çok az hissedilebilirdi, bugün ise Türkiye’nin bütün meselelerini kucaklayan bir kadın kolları var. Allah kendilerinden razı olsun. İşleri rast gitsin. Çünkü Türkiye’nin savaşını da barışını da kendilerine dert edinmiş bir kadın kollarımız var. Sadece Türkiye’deki savaşı ve barışı değil, Türkiye’nin dışındaki savaşları da dert edinmiş bir kadın kollarımız var. Bundan birkaç hafta öncesinde kadın kollarımızın gönüllü ordusuyla Suriyeli çocuklara, Türkmenlere topladıkları yardımları gönderirken gözlerindeki memnuniyeti görünce evet bizim kadın kollarımız artık kendilerini çok aştılar ve insanlık nedir bütün dünyaya ispat edecek konuma geldiler demiştim içimden. AK Parti Kadın Kolları dünyanın en büyük sivil STK’larından bir tanesi. Sayısı ve üyesi itibariyle de dünyada hiçbir STK’nın ulaşamayacağı kadar da üyesi olan bir gönüllü hareketi. Bu anlamda kendinizle guru duyun. Ne olacak demeyin sizin bu gayretlerinizin, sizin bu emeklerinizin karşılığı Allah indinde değerlendirilecek. Bizim size çok teşekkür etmemizde bir şey ifade etmiyor. Çok sağolun deriz. Oda güzeldir, oda iyidir ama bilesiniz ki asıl sizin bu uğraşınızın, gayretinizin, emeğinizin karşılığını rabbimizden tahsil edeceksiniz. Dünyanın derdini kendinize dert edinmişiniz, Türkiye’nin derdini dert edinmişiniz, şehit düşen her çocuğun ve her evladın derdiniz dert edinmişiniz. Eminim ki kendi evladınızmış gibi gözyaşı döküyorsunuz” dedi.

“AK PARTİ’Lİ KADINLAR VE ANNELER OLDUĞU MÜDDETÇE BU ÜLKENİN SIRTI YERE GELMEZ”

Konuşmasına devam eden Başkan Çelikbilek, “Buradaki bin tane mektuptan hangisini açarsanız ağlayarak dinlersiniz. Bu coşkuyu, bu yürekliliği, bu ifade zenginliğini sizin veren rabbimdir. Ona şükredin. Sizi böyle heyecanlandırmışsa, duygulandırmışsa, düşündürmüşse, sizin yüreğinizin yumuşatmışsa o yumuşaklık içerisinde bir dua pınarı açılıyor. O pınardan içtiğiniz suyla doğudaki askerlerin yüreklerini bu mektuplarınızla ferahlatacaksınız. Bu mektuplar onlara yaptıkları daha da yüreklendirecektir. Yaptıkları işin daha büyüklüğünü fark edeceklerdir. Zaten fark ediyorlar. Videolarda gördüklerimizde birbirlerinin üzerine kapanarak birbirlerinin canına siper olan insanlarımızı başka bir millette göremezsiniz. Bunlar bu millete has duygulardır. Kendisi için değil kardeşi için yaşamayı, kendini değil kardeşini yaşatmayı bilen ancak bu milletin evlatlarıdır. Allah onlardan razı olsun. Yolları açık olsun. Ülkemizin önü açıktır. Dedim ya AK Parti’nin kadın kolları olduğu müddetçe, AK Parti’li kadınlar ve anneler olduğu müddetçe bu ülkenin sırtı yere gelmez. Allah sizlerden razı olsun. Emekleriniz zayi olmasın” şeklinde konuştu.

         ANNELER BARIŞI TEMSİL EDER

Mektup kampanyasını çok anlamlı bulduğunu dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, “Öncelikle böyle duygu dolu bir program düzenleyen kadın kolları başkanımız ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Bende sizlerin yapmış olduğunuz konuşmalar ve okuduğunuz mektuplar üzerine söylenecek tek bir kelime yok diyorum. Aslında bu konuda söz söylemenin, felsefe ve değerlendirme yapmanın zamanı geçmiştir. Zaman işe el atma zamanıdır. Okunan mektuptan sonra gözyaşını döken siz değerli kardeşlerim annelerin o gözyaşının masumiyeti kadar bu meselenin çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Gözyaşının rengi, dini, dili, mezhebi yok. Bu işe anneler el attıysa, bu işin pek yakında çözüleceğine inanıyorum. Doğu ve Güneydoğu’da bir gelenek vardır. Anneler barışı temsil eder. Erkekler ise daha çok kavgayı ve savaşı temsil eder. Erkekler kavga ettiklerinde bir anne aralarına girip başörtüsünü ortaya attığı zaman kavga eden tarafların her biri tek kelime etmeden kendi taraflarına, kendi evlerine çekilirler, ta ki o mesele çözülene kadar. İşte annelerin bu meselenin, bu kavganın ortasında başörtülerini atmalarının zamanı gelmiştir ve inşallah ta atacaklardır. Bu doğrultuda kadın kollarımıza özellikle yapmış oldukları bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“MEKTUPLARIN ASKERLERİMİZE MORAL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Programın sonunda kısa bir konuşma yapan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, “Bugüne kadar burada çok farklı görüşler belirttik. Bugün belki en anlamlısı için burada bulunuyoruz. Ben ülkemizin zor süreçten geçtiği bugünlerde yine önemli bir etkinliğin altına imza atan kadın kolları başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Yazılan duygu dolu her bir mektubun doğuda görev yapan askerlerimize moral olacağına inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. 

selyus