Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Aralık 2016

Celal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanımız bir Atatürk’tür”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir Atatürk olarak gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, “Ben daha önce dediğim gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturan bir Atatürk’tür. Sayın Cumhurbaşkanımızı da ben Atatürk olarak görüyorum. Çünkü vatanımıza, milletimize ve halkımıza sahip çıkan insanlardır.” dedi.

Haber7. com’un haberine göre FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele edilmesi amacıyla ilk olarak Söke’de Didim’e yürüyüş düzenleyen ve ardından Didim’de açlık grevi yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, eylemlerine bir yenisini ekledi. Didim Kent Meydanı’nda sembolik bir çadır kuran Kılıçdaroğlu, 3 gün boyunca meydanda oturma eylemi gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu, eylemini “Sayın Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin” pankartını açarak başlattı.

Eylemine başlamadan önce bir açıklama yapan Celal Kılıçdaroğlu, “Söke’den Didim’e 4 günlük yürüyüş yaptım ve Didim Belediyesi önünde son buldu. Ondan sonra açlık grevine başladım 14 gün sürdü. Bugün de oturma eylemi yapıyorum yapmamın sebebi de Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, ve İçişleri Bakanımızın Türkiye’de bulunan siyasi partiler içerisinde ne kadar FETÖ’cü varsa onları temizlenmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan da randevu talebinde bulunmak istiyorum. O bizim önderimizdir, liderimizdir. Ben daha önce dediğim gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturan bir Atatürk’tür. Sayın Cumhurbaşkanımızı da ben Atatürk olarak görüyorum. Çünkü vatanımıza, milletimize ve halkımıza sahip çıkan insanlardır. Oturma eylemimiz 3 gün sürecek. Gerekli izinleri aldık ve eyleme başladım. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanımız FETÖ’yü temizledikten sonra eylemlerim bitecek. Temizlenmediği sürece eylemlerimiz devam edecektir” diye konuştu

selyus