Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Aralık 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti kadrosu, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak kadrodur”

AK Parti’nin, tüm inançlarıyla ve siyasi görüşleriyle, farklılıklarıyla Türkiye’deki 80 milyonun tamamını kucaklamaya namzet bir parti olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kadrosunun Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak en donanımlı, en vizyoner, en vatansever kadro olduğunu ifade etti.

AK Parti Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Iğdır 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Kongreye ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ile Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ile milletvekilleri de katıldı.

Kongrede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlara önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına tüm Iğdır’ı selamlayarak başlayan Erdoğan, “Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin, inşallah önümüzde 2019 yerel seçimlerinde ardından kasım cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimlerinde bizleri bu yeni reformda, bu yeni siyaset devriminde muvaffak kılsın diyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇALMADIK KAPI, KAZANILMADIK GÖNÜL BIRAKMAMAMIZ GEREKİYOR

Erdoğan, şunları söyledi:

“Türkiye gibi binlerce yıllık siyaset geleneğine sahip bir ülkenin, ‘ana hıyanet partisinin’ düşürüldüğü bu perişan durumu inanın biz içimize sindiremiyoruz. Bizim gibi iddiaları olan bir ülkeye, sözü namus gören asil bir millete bu tablo hiç yakışmıyor. CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimin, aynı hissiyatı yaşadığını, artık bu zatı partilerinin başında görmek istemediğini de biliyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin, bu yönetimin elinde bir gün bölücü örgütün, diğer gün FETÖ’cülerin, öteki gün başka karanlık odakların oyuncağı olmasını, onların da kabul edemediğini biliyorum. İşte bölücü terör örgütünün mensuplarıyla beraber bunlar yürüyüş yapmadılar mı? Onlarla el ele olmadılar mı? AK Parti olarak bütün bunlar sorumluluğumuzu artırıyor. Ülkemize yönelik siyasi ve ekonomik saldırıların arttığı bir dönemde bizim daha fazla ter dökmemiz, daha fazla çalışmamız, çalmadık kapı, kazanılmadık gönül bırakmamamız gerekiyor. AK Parti Türkiye’nin çimentosudur. Kökü mazide olan bir atinin önümüzdeki ve günümüzdeki sembolüdür.”

AK Parti’nin, tüm inançlarıyla ve siyasi görüşleriyle, farklılıklarıyla Türkiye’deki 80 milyonun tamamını kucaklamaya namzet bir parti olduğunu dile getiren Erdoğan, AK Parti kadrosunun Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak en donanımlı, en vizyoner, en vatansever kadro olduğunu ifade etti.

Salondaki katılımcılara, “Mart seçimlerine şurada ne kaldı ki, 16 ay. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?” diye soran Erdoğan, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

selyus