Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Kasım 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan İsmail Erdem’i kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merhum Erbakan’ın aziz hatırasını yaşatmak için böyle bir külliyeyi Sancaktepe’ye kazandıran belediye başkanını ve ekibini kutlayarak külliyenin inşasında emeği geçenlere teşekkür etti” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılış törenine katıldı. Sancaktepe Belediyesi tarafından yaptırılan ve içinde; cami, kapalı otopark, konferans ve sergi salonu, kütüphane, ana sınıfı, gençlik merkezi, kadın merkezi, sanat atölyesi, bilgisayar sınıfı, el sanatları satış dükkânları ile müftülük hizmet binasını barındıran külliyenin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Millete efendilik yok, millete hizmetkâr olmak var” dedi.

Külliye’nin Sancaktepeliler ile İstanbul’a hayırlı olmasını dileyerek ve 54. hükûmetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle anarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyenin Selçuklu-Osmanlı estetiği ile günümüz mimarisini bünyesinde birleştiren mimari tasarımıyla ilçeye ve taşıdığı isme layık bir eser olduğunu, içindeki müştemilatıyla ilçenin birçok ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Merhum Erbakan’ın aziz hatırasını yaşatmak için böyle bir külliyeyi Sancaktepe’ye kazandıran belediye başkanını ve ekibini kutlayarak külliyenin inşasında emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlığından bugüne ‘millete efendi değil, hizmetkâr olma’ anlayışıyla, milletin hizmetinde olarak bugüne geldiklerini belirtti ve “Siyaseti böyle anladık; gerek belediye başkanlığı, gerek başbakanlık, gerekse cumhurbaşkanlığı, onu da böyle anladık, yine böyle devam edeceğiz” dedi.

selyus