Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Ekim 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben tarih tersi veriyorum; incele bak, ne var o Misak-I Millîde?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Misak-ı Millî diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı Millî çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Kardeşim, ben tarih dersi veriyorum ya, incele, bak, ne var o Misak-ı Millîde?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı’nın açılış törenine katıldı. Törende; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bazı bakanlar ve davetliler de hazır bulundu. Çok sayıda vatandaşın da katılımıyla gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİZİM İLK DEĞİL SON DEVLETİMİZDİR”

Çanakkale ve İstiklal savaşları ile Anadolu’da bin yıl boyunca verilen sayısız mücadelenin, milletimizin istiklali ve istikbali konusundaki kararlılığının ifadesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün 93. Yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923’te, İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasının ardından kendimize çizdiğimiz yeni yolun adıdır. Her zaman ifade ettiğim gibi, Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil son devletimizdir, bunu birbirine karıştırmayalım. Yüz yıl öncesinin şartlarında, razı olmak zorunda bırakıldığımız bir anlaşmanın ardından kurduğumuz yeni devletimiz, millet olarak elbette çok önemli bir kazanımımızdır. Şimdi Suriye’de, Irak’ta olanlar, hani Misak-ı Millî diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı Millî çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Kardeşim, ben tarih dersi veriyorum ya, incele, bak, ne var o Misak-ı Millîde? Ben Lozan dedim rahatsız oldular. Ya niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırırız, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var, rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu.”

selyus