Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Ocak 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elazığlılar Cesaretleri ve sadakatlarıyla dalgalanmak için bekleyen bayrağın rüzgarı olmuşlardır”

Elazığlı Fethi Sekin’e rahmet okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kim, bu ülke için ne yapmış, hangi fedakarlıkta bulunmuş, bunun için nasıl bir bedel ödemiş hepsinin de farkındayız. Ne diyor Arif Nihat Asya, ‘Işığını önüne al yürü. Gölgen arkadan ister gelsin, ister gelmesin. Elazığlılar, vatan, millet, devlet, bayrak, ezan sevgisini önlerine alıp yürümüşler, geriye de dönüp bakmamışlar. Yine Arif Nihat Asya’nın deyimiyle, ‘Şehitler tepesini boş bırakmamışlar.’ Cesaretleri ve sadakatlarıyla dalgalanmak için bekleyen bayrağın rüzgarı olmuşlardır.” ifadelerini kullandı” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen Elazığ 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak, partililere hitap etti.

Konuşmasına tüm Elazığlıları selamlayarak başlayan Erdoğan, Elazığ’ın sözünü tutarak 16 Nisan halk oylamasında yüzde 72 ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine “evet” dediğini söyledi.

Erdoğan, Elazığ’ın Palu ilçesinin yüzde 92’nin üzerindeki “evet” oyuyla, ilçeler arasında ilk 5’e girdiğini hatırlatarak, Baskil ilçesinin yüzde 87 ile, Arıcak ilçesinin yüzde 83’ü bulan oranlarla Türkiye genelinde ilk 100’ün içine girdiğini belirtti.

“Gakgom babacandır, gözü de pektir. Mazluma yumuşak, zalime serttir. Kalleşliği bilmez haza, erkektir. Herkese gakgomsun denilmez gakgoş.” sözlerini okuyan Erdoğan, Elazığ’ın bu sonuçlarla herkese “gakgomsun” denilmeyeceğini tüm Türkiye’ye gösterdiğini dile getirdi.

Elazığ’ın, tarihinin her döneminde cesaret abidesi kahramanlar çıkarmış bir şehir olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bunun son örneğinin de yaklaşık bir yıl önce teröristleri tabancasındaki son kurşuna kadar çarpışarak durduran ve ardından şehit olan Fethi Sekin olduğunu söyledi.

Erdoğan, şehit polis Fethi Sekin şahsında tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi ve salonda bulunanlardan şehitler için Fatiha suresi okumasını istedi.

Sekin’in, İzmir Adliyesi önündeki çatışmasının görüntülerini her izlediğinde dilinin ucuna şair Hüseyin Nihal Atsız’ın, “Kahramanların Ölümü” ismindeki şiirinden, “İnsan büyür beşikte mezarda yatmak için. Ve kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için.” dizelerinin geldiğini aktaran Erdoğan, Fethi Sekin’in tıpkı 15 Temmuz şehitleri gibi yurdu yaşatmak için can veren kahramanlardan birisi olarak milletin ve ülkenin tarihine ismini yazdırdığının altını çizdi.

DÜNYANIN EN ELİ KANLI, VAHŞİ, AHLAKSIZ TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN BİRİSİ PKK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 1984’ten bu yana kesintisiz şekilde terörle mücadele yürüten bir ülke olduğuna işaret etti.

Dünyanın en eli kanlı, vahşi, ahlaksız bu terör örgütlerinden birisi olan PKK’nın, millete musallat oluşunun üzerinden 34 yıl geçtiğini belirten Erdoğan, “Asker, polis, güvenlik korucusu, jandarma, kamu görevlileri vatandaş olarak on binlerce kardeşimizi teröre kurban verdik.” dedi.

Elazığ ve Elazığlılar’ın bu uzun terörle mücadele döneminde cesur duruşlarıyla, mücadele azimleriyle, kahramanlıklarıyla daima devletinin yanında yer aldığını anlatan Erdoğan, “Terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizden, ülkemizin batısına ve kuzeyine geçiş yapamamışsa bunda Elazığ’ın çok büyük payı vardır. Çünkü burası coğrafi olarak tam bir kilit noktasıdır. Elazığ’ı geçmeden ne kuzeye ne batıya geçemezsiniz.” diye konuştu.

Fethi Sekin örneğinde olduğu gibi pek çok vatandaşın hayatını kaybedip şehit olduğunu dile getiren Erdoğan, gazilik unvanıyla şereflenenlerin, ismi kirletilip tarihe gömülmek istenenlerin olduğunu, hepsini de bildiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kim, bu ülke için ne yapmış, hangi fedakarlıkta bulunmuş, bunun için nasıl bir bedel ödemiş hepsinin de farkındayız. Ne diyor Arif Nihat Asya, ‘Işığını önüne al yürü. Gölgen arkadan ister gelsin, ister gelmesin. Elazığlılar, vatan, millet, devlet, bayrak, ezan sevgisini önlerine alıp yürümüşler, geriye de dönüp bakmamışlar. Yine Arif Nihat Asya’nın deyimiyle, ‘Şehitler tepesini boş bırakmamışlar.’ Cesaretleri ve sadakatlarıyla dalgalanmak için bekleyen bayrağın rüzgarı olmuşlardır.” ifadelerini kullandı.

“KANDİL’E KADAR GİTTİK, YETMEYECEK DAHA DA GİDECEĞİZ”

Elazığlıların dün Yemen’e ve coğrafyanın dört bir yanına evlatlarını gönderdiklerini belirten Erdoğan, bugün de ülkenin yedi düvele verdiği mücadelede en büyük desteği aldıkları illerin başında Elazığlıların geldiğini kaydetti.

Erdoğan, “Şimdi bugün burada Elazığ’dan rabiamızı öyle bir haykıralım ki dostlarımızın yüreği ferahlasın, düşmanlarımızın kalbi daralsın.” diyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Türk’üyle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Gakgoş’uyla, Arap’ıyla, Arnavut’uyla, velhasıl 80 milyon tek millet ve bizi bölemeyecekler. İki, tek bayrak. Bayrağımızın rengi belli, şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, şehitlerimizin ta kendisi. Üç, tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Vatanımızı bölemeyecekler. Kim ki bölmeye teşebbüs ederse, işte F-16’larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla inlerine gireriz. Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Kato’da girdik mi? Ve yetmedi ta Kandil’e kadar gittik, yetmeyecek daha da gideceğiz. Herkes haddini bilecek.”

Bu millete saldıranların bunun bedelini ağır ödeyeceğine işaret eden Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı’nın da bunun bir örneği olduğunu söyledi.

“BU MİLLETİN TEK BİR EVLADINI KİMSEYE KAPTIRACAK DEĞİLİZ”

Güneydoğu’da, Doğu’da olduğu gibi buralarda da çukurları kapatacaklarının altını çizen Erdoğan, “Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar, dönüp kendilerine bir baksınlar. Çünkü biz bu ülkenin tek bir çakıl taşını, bu milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz. FETÖ ile içeriden fethedemedikleri Türkiye’yi bu şekilde kuşatarak teslim alacaklarını sananlar varsa daha çok beklerler. Bu ülkede nasıl Fethi Sekinler, nasıl Ömer Halisdemirler bitmezse Alparslanlar, Ertuğrullar, Fatihler, Yavuzlar, Gaziler de bitmeyecektir. Bunu bilsinler.” ifadesini kullandı.

Türk milleti için bölgede ve dünyadaki tüm insanlar için gerçekten çok güzel, hakkaniyetli ve kapsamlı hayalleri olduğunu anlatan Erdoğan, bunları gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin 15-20 yıl öncesinde hangi durumda olduğunu anımsatan Erdoğan, Elazığ’ın da yapılan yatırımlarla bir batı kenti olmanın gerisinde kalmadığını ifade etti.

Bölgeyi kana ve ateşe boğanların, Türkiye ile kardeşlerinin irtibatını tamamen kesmek için terör dahil her yöntemi kullandıklarına dikkati çeken Erdoğan, Türkiye’nin artık kendi silahını, insansız hava aracını yapar hale geldiğini, tankları da üretir hale geleceğini belirtti.

Bunların birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Erdoğan, ileriye doğru yürümekte kararlı olduklarının altını çizdi.

En çok saldırı altında kalan alanlardan birinin “ekonomi” olduğunu Erdoğan, ihracatın 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıktığını, istihdamdaki gelişmelerin de her geçen gün daha iyiye gittiğini bildirdi. Erdoğan, “Birileri bizim önümüzdeki kapıları kapatmaya çalıştıkça Rabbim bize 10 ayrı yerde 10 ayrı kapı daha açıyor. Ülkemiz ekonomisiyle ilgili kurguların, senaryoların çökmesi işte bu sayededir.” dedi.

Türk milletinin “çalışkan ve becerikli” olduğuna işaret eden Erdoğan, tüm bu gelişmelerden Elazığ’ın da nasibini aldığını dile getirdi.

Erdoğan, geçtiğimiz 15 yılda Elazığ’a 13 milyar liralık yatırım yaptıklarını, yeni okullar, yurtlar, hastaneler, toplu konutlar, yol, baraj ve diğer yatırımlarla Elazığ’ın çehresini değiştirdiklerini vurguladı.

Kömürhan Köprüsü’nün yeniden yapım işi ile tünel ve bağlantı yollarının tamamlanmak üzere olduğu müjdesini veren Erdoğan, Elazığ Havalimanı’na da ikinci pist için ilkbaharda kazmayı vuracaklarını aktardı.

Erdoğan, yol ve sağlık konusunda yapılan yatırımları da hatırlatarak, “Elazığ kalkınacak, güçlenecek, büyüyecek ki Türkiye’ye katkı verebilsin. Türkiye büyüyecek ve güçlenecek ki tüm milletimize, kalbini ve dualarını bize yöneltmiş tüm kardeşlerimize umut ışığı olabilsin. İşte bunun için 2019 çok önemli. AK Parti teşkilatlarının 2019’a çok iyi hazırlanması gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

İl kongrelerinin önemine değinen Erdoğan, büyükşehir kongrelerine de yavaş yavaş başlayacaklarını söyledi.

İl kongrelerine Başbakan Binali Yıldırım ile kendisinin katılmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, mahalli seçimlerde elde edecekleri netice ne kadar iyi olursa 2019 Kasım’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine de o derece güçlü ve moralli gireceklerini belirtti.

AK Parti olarak çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacaklarını, millete ne kadar çok giderlerse o derece iyi netice alabileceklerini söyleyen Erdoğan, 15 yıldır bunu yaptıklarını, 2019’da da buna devam edeceklerini aktardı.

“Gakkoşlar, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gece gündüz çalışmaya var mıyız?” diye soran Erdoğan, kongrede yeni görev alacaklara başarı diledi, bayrağı devredenlere de çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Kongreye, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Mahir Ünal, Öznur Çalık, Vedat Demiröz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ile milletvekilleri de katıldı.

selyus