Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Mart 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın billboard açıklaması

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı kadınlar günü toplantısında sözüm ona bazı çevrelerin ısrarla, özgürleştirme adına, kadınları kadın yapan farklılıkları, güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığına dikkat çekerek: “İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, bir takım siyasi partilerin, güya kadınlar günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı kadınlar günü toplantısında sözüm ona bazı çevrelerin ısrarla, özgürleştirme adına, kadınları kadın yapan farklılıkları, güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, bir takım siyasi partilerin, güya kadınlar günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz” dedi. Bu zihniyetteki belediyelerin kim olduğunu buradan yazmaya gerek yok herhalde. Afişlerden de anlaşılacağı üzere bu hasta belediye ve siyasi partilerin kim olduğu da açık.

Bir takım belediye ve siyasi partilerin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” afişlerine de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı çevrelerin ısrarla, özgürleştirme adına, kadınları kadın yapan farklılıkları, güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu değerlendirmelerde bulundu: “İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, bir takım siyasi partilerin, güya kadınlar günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu topraklara yabancı ne varsa getirip ‘işte kadın’ diye sunan, inancını ve kılık kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet, esasen en büyük kadın düşmanıdır. Kadını başında örtü var, başında örtü yok diye nasıl ayrıma tabi tutarsın? Yani başında örtü varsa kadın değil, örtü yoksa kadındır, böyle bir tanımlama olabilir mi? Yılarca bu ülkede bu yapıldı. Eğer başında örtü varsa, üniversiteye almadılar, okullara almadılar. Örtü varsa devlet dairelerine almadılar, işe almadılar, yoksa aldılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. İşte bunu hamdolsun biz değiştirdik. ‘Nisa’, yani insan olduğu için değer verdik, giyiminden kuşamından dolayı değil” diye konuştu. 

Bu arada bu billboard ve afişlere yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışında ne AK Parti Genel Merkezden ne AK Parti illerden tek ses çıkmazken AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in aslanlar gibi çıkıp normal insanların kabul edemeyeceği bu zihniyete yönelik eleştirel bir açıklama yapmasından dolayı kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz.. 

selyus