Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Ağustos 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un büyüklüğünü anlamayan AK Parti’ye hizmet edemez”

İstanbul Teşkilatlarına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşlerim İstanbul’un büyüklüğünü anlamayan hiç kimse İstanbul’a ve AK Parti’ye hizmet edemez.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde partililere hitap etti. İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği “Genişletilmiş Danışma Meclisi”ne AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya, Dr. Ravza Kavakçı, Mehdi Eker, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İl Başkanı Selim Temurci, milletvekilleri, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, ilçe başkanı ile ilçe belediye başkanları ve İstanbul teşkilatları katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “81 ildeki teşkilatlarımızın tamamı elbette önemlidir ama İstanbul bir başka önemlidir. AB üyesi 28 ülkenin 20’sinden daha büyük konumda olan İstanbul, bölgemiz ve Dünya için de önemlidir. Tüm arkadaşlarımızın çalışmalarını işte bu bilinçle yürüttüklerine inanıyorum. Kardeşlerim İstanbul’un büyüklüğünü anlamayan hiç kimse İstanbul’a ve AK Parti’ye hizmet edemez. Nisan ayında Yenikapı’da yaptığımız mitingimizde İstanbul’u şairlerin diliyle anlatmaya çalışmış ve şöyle demiştim, sade bir semtini sevmenin bile ömre değdiği İstanbul. Şu gerçeği asla unutmamalıyız. Çalışmamızla, fedakarlığımızla bu şehrin insanlarına kendimizi sevdirirsek bu şehir bizi sırtında taşır. İstanbul Türkiye ortalamasının altına düştüğü an buna yanarız. Buna üzülürüz. İstanbul Türkiye ortalamasının altına düşmemeli. Onun üstünde olmalı. Üstünde olduğu zaman çok değişir. İstanbul kıpırdarsa Türkiye şahlanır. Öyleyse bir yerde yanlışımız var. Bilhassa son birkaç seçimde İstanbul’daki oranın, ortalamanın altında kalmasının bize verdiği mesajı çok doğru okumalıyız. Kardeşlerim şu an bizim 12 milyon üyemiz var. Bunu ikiye çarp 24 milyon. Niye ikiyle çarp? Çünkü bizim bunu ikiyle çarparak oya tahvil etmemiz lazım. Hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. Mesele bu. Gidilmedik il bırakmayacağız ama İstanbul’da da çalınmadık kapı bırakmayacağız.” diye konuştu.

“NE OLUYOR Kİ KOLTUKLARDAN GÜÇ ALMANIN GAYRETİ İÇERİSİNE GİRİYORUZ

Kibirden ve koltuktan güç alan siyasetin AK Parti’de yeri olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Soruyorum sizlere, bize kibir yakışır mı, bize gurur yakışır mı? Gurur Allah’a yakışır, bize değil. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz. Bize ne oluyor ki koltuklardan güç almanın gayreti içerisine giriyoruz. İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değildir oraya güç katandır, bunu böyle bilmemiz lazım. Biz kendimizi yenilediğimiz ölçüde ülkemizin siyasetini, ekonomisini, dış politikasını, güvenliğini, yatırımlarını daha da ileriye taşıyabiliriz. Bayrak yarışı olan hizmet nöbetini İstanbul’da da yeni arkadaşlarımızla güçlendirerek sürdürmekte kararlıyız” dedi.

“HİÇBİR ARKADAŞIMIZIN EMEĞİNİ, GAYRETİNİ, FEDAKARLIĞINI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

“Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz bu değişim asla bir tasfiye değildir. Bizim siyaset terbiyemizde vefa çok önemlidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkesine, şehrine, partisine hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızın emeğini, gayretini, fedakarlığını unutmadık, unutmayacağız. Kendisi yolunu şaşırıp başka mecralara yönelmediği sürece her arkadaşımızın bizim gönlümüzde ve yanı başımızda yeri vardır” ifadelerini kullandı.

selyus