Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Nisan 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu muvazeneyi yitirdi!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yolcudur Abbas bağlasan durmaz’ derler ya, bu zat da 2019’un en geç kasım ayında siyasi hayatını inşallah noktalayacak. Son günlerde muvazeneyi tamamen yitirmesi, herhalde bu gerçeği görmesinden kaynaklanıyor.” 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Aydın 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Kongreye, AK Parti genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Mahir Ünal, Ahmet Sorgun, Hamza Dağ, Fatih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, milletvekilleri katıldı.

“ÜLKENE, MİLLETİNE, DEVLETİNE ZARAR VERMEYİ BIRAK”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun girdiği tüm seçimleri kaybettiği halde verdiği sözleri unutup, yerinde oturmaya devam ettiğine dikkati çekerek, 2019’un Kılıçdaroğlu’nun siyasi hayatındaki son senesi olduğunu vurguladı.

Bunun için çok çalışacaklarını kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

“2019’daki üç seçimi de kaybedince artık feriştahı gelse kendisini o koltukta tutamaz. Hani bizde bir söz var ya, ‘Yolcudur Abbas bağlasan durmaz’ derler ya, bu zat da 2019’un en geç kasım ayında siyasi hayatını inşallah noktalayacak. Son günlerde muvazeneyi tamamen yitirmesi, herhalde bu gerçeği görmesinden kaynaklanıyor.

Ben şuradan şöyle bir sesleneyim, ‘Ey Kılıçdaroğlu, istediğin kadar hopla, zıpla, dövün, kendini parala hiç önemli değil. Nasıl olsa seni bekleyen acı siyasi akıbetten kurtuluşun yok ama ülkene, milletine, devletine zarar vermeyi bırak artık eğer bu yanlışta ısrar edersen bu aziz milletten öyle bir sille yersin ki feleğin şaşar. Meşhur Osmanlı tokadıyla yedi düveli hizaya sokan bu millet, seni bir günde tarihin çöplüğüne gömüverir haberin olmaz.'”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3991 olduğunu bildirdi.

Tunceli’de, Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Zaho’da etkisiz hale getirilen teröristlerin bu sayıya dahil olmadığına işaret eden Erdoğan, “Sadece Afrin’i söylüyorum. Onları kattığımızda rakam 4 bin 200, 4 bin 300’ü buluyor.” diye konuştu.

Partisinin iktidara geldiği 3 Kasım 2002’den beri bir yandan saldırılarla mücadele ederken diğer yandan da 81 vilayetiyle ülkeyi kalkındırmanın, geliştirmenin çabası içinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türkiye’yi nasıl vesayetin boyunduruğundan kurtardıysak, nasıl darbecilerin, cuntacıların sesini soluğunu kestiysek, nasıl uluslararası alanda sözü dinlenen bir ülke haline getirdiysek ekonomide ve yatırımlarda da çok önemli başarılara hamdolsun imza attık.” ifadelerini kullandı.

 

selyus