Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Ağustos 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet ne istiyor, idam!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “idam isteriz” sloganları üzerine, “Millet ne istiyor, idam. Öyleyse parlamento bunu görüşmek durumunda. Efendim Avrupa Parlamentosu, AB ne der? Onlar kendi işlerine baksınlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Huber Köşkü’nden çıkarak darbe girişimi sırasında şehit düşen bazı ailelere taziye ziyareti ve bazı gazilere de geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Darbe girişimi sırasında gazi olan Ali Usta’nın Ferahevler’deki evine geçmiş olsun ziyaretine bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada vatandaşların Yenikapı’da yapılacak Demokrasi ve Şehitler mitingine herhangi bir parti bayrağı olmadan sadece bayrakla katılmalarını istedi.

Darbe girişimine ilişkin açıklamaları kalabalığın ‘İdam isteriz’ sloganları ile kesilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu talebinizi hükümet parlamentoya getirmek durumunda. Millet ne istiyor, idam. Öyleyse parlamento bunu görüşmek durumunda. Parlamento milletin sesini bir kenara koyamaz. Efendim Avrupa Parlamentosu, AB ne der? Onlar kendi işlerine baksınlar. Bu ülkede, darbe yapmak gayreti içinde olanlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. Parlamentodan çıkacak karar belirleyici olacaktır” diye konuştu.

Güçlenen Türkiye’nin istemediğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapılan yatırımlara çılgına döndüler. Şimdi Kanal İstanbul ihalesi yapılacak, Çanakkale Köprüsü’nün ihalesi yapılacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hızlı tren ihalesi yapılacak”

selyus