Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Ocak 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler, bunu da böyle söylüyorum. Zira bu, bir millî mücadeledir. Bu millî mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz. Bu, böyle bilinsin” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tofaş Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Bursa Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi’ne katılarak, partililere hitap etti.

Konuşmasına tüm Bursalıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Bursa teşkilatlarında görev yapan tüm partililere şükranlarını sundu, ahirete irtihal edenlere de Allah’tan rahmet diledi.

“BU BİR MİLLÎ MÜCADELEDİR, KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA ÇIKSIN EZER GEÇERİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin, KCK’nın, terör örgütünün bazı temsilcilerinin Kürt vatandaşları meydanlara çağırdığını dile getirdi. Şu ana kadar pek meydanlara çıkan, Diyarbakır’daki kongreye katılan olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler, bunu da böyle söylüyorum. Zira bu, bir millî mücadeledir. Bu millî mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz. Bu, böyle bilinsin. Taviz yok, en ufak bir esneklik yok. Gereği neyse bunu yaparız. Burada ana muhalefetin başındaki zat, onlara destek veriyor diye bu doluşa gelirlerse yine aldanırlar. ‘Yok, kan dökülmesini istemiyoruz, yok şu.’ Sen ne diyorsun? Böyle bir süreç başladığı zaman burada şehadet de olur, gazi de olur, kan da olur.”

selyus