Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Temmuz 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman liderlerle bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirerek Müslüman liderlerle bayramlaştı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Baba Emir Hamed bin Halife Al Sani, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, görüştüğü liderlerin Ramazan Bayramlarını tebrik ettiği, bayramın hayırlara vesile olmasını dilediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağdat’taki terör saldırıları nedeniyle Irak Cumhurbaşkanı Masum’a, Suudi Arabistan’daki terör saldırıları nedeniyle de Kral Selman’a taziyelerini de ilettiği belirtildi.

BM GENEL SEKRETERİ’NDEN TÜRKİYE’YE TAZİYE

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak İstanbul’daki son terör saldırısını şiddetle kınadığı, hayatlarını kaybeden masum siviller için Türk halkına taziyelerini ilettiği kaydedildi. Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif’in de İstanbul’daki saldırıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradığı, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediği bildirildi.

selyus