Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Kasım 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onların diplomalarının artık geçerliliği yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin liderlerini FETÖ konusunda uyararak, “Bunların okullarına el koymanızı, vakfımız vasıtasıyla oradaki eğitime devam ettirilmesini sizden rica ediyorum. Türkiye ve Türk. Artık bu isimleri kullanamazlar, yasaklanmıştır. 2016-2017 eğitim döneminden itibaren bunların aldıkları diplomaların artık bizim ülkemizde geçerliliği yoktur” dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6. Bakanlar Konferansı, Conrad Otel’de gerçekleştirildi. Konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş, Dr. Esra Albayrak, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve davetliler katıldı.

“FETÖ, EL KAİDE VE DEAŞ GİBİ TEHLİKELİ BİR ÖRGÜTTÜR”

“Türkiye’yi 15 temmuz gecesi felaketin eşiğine getiren FETÖ, El Kaide, DEAŞ, PYD, YPG gibi tehlikeli bir örgüttür” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Müslüman gençlerin beyinlerini yıkayarak devşirmek suretiyle, bu küresel suç şebekesi dinimizle birlikte eğitimi, ticareti ve yardımlaşmayı de istismar ediyor. Şimdi tabanı ibadet demekten de çekinmeye başladım. Bazı gerçekler ortada olduğu halde aynı istikametten gidenler var. Temenni ederim Rabbim onlara da hidayet verir.”

“BUNLARIN OKULLARINA EL KOYMANIZI, MAARİF VAKFIMIZ VASITASIYLA EĞİTİMİ DEVAM ETTİRMENİZİ RİCA EDİYORUM”

Taşkent’te düzenlenen İİT Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda tarihi bir karar alındığını belirten Erdoğan, “Teşkilat üyesi ülke dışişleri bakanları FETÖ’yü uluslararası terör örgütü olarak kabul ettiler. FETÖ’nün, Türkiye’nin, İslam ülkelerinin kamu düzenlerini tehdit eden gizli emelleri olan bir örgüt olduğu bir kez daha tescillendi. Bu karar çerçevesinde üye devletleri FETÖ tarafından kurulan yapılara karşı gerekli her türlü tedbiri almaya davet ediyorum. Türkiye Maarif Vakfını kurduk. Bunların sizlerin ülkesinde de okulları var. Maarif Vakfımız sizlerin ülkesindeki milli eğitim bakanlıkları ile işbirliği yapmak suretiyle bunların okullarına el koymanızı, vakfımız vasıtasıyla oradaki eğitimin devam ettirilmesini sizden rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BU OKULLARDA ALINAN DİPLOMALARIN ARTIK ÜLKEMİZDE GEÇERLİLİĞİ YOKTUR”

FETÖ terör örgütü ile mücadele kapsamında atılan bir diğer adımı da açıklayan Erdoğan, “Türkiye ve Türk. Artık bu isimleri kullanamazlar, yasaklanmıştır. Her ülkeye de bu bildirilmiştir. 2016-2017 eğitim döneminde itibaren bunların aldıkları diplomalar artık bizim ülkemizde geçerliliği yoktur” dedi.

selyus