Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Şubat 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD, YPG ve PKK Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz!

AK Parti Batman kongresinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimler var karşımızda, Batı var. Kimler var, bakıyorsunuz Amerika’nın teröristlere verdiği silahlarla beraber teröristler var. PYD, YPG ve PKK var. Bunlar terörist. Hani böyle kasıtlı olarak Kürt falan diyorlar ya hepsi yalan. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, alakası yok. Bunlar sadece terörist.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman 6. Olağan İl Kongresi’nin yapılacağı Atatürk Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Yahya Kemal Beyatlı’nın “Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur ya Rabbi. Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, galip et çünkü bu son ordusudur İslam’ın” dizelerini okuyan Erdoğan, “Şimdi Afrin’e yürüdüler. Rabb’im ne buyuruyor. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz’ buyuruyor. Şimdi şehitlerimiz bizi takip ediyor, izliyor.” diye konuştu.

Bitlis’te gençlerin kendisine “Bizi Afrin’e gönder” diye seslendiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Batman, inşallah haber geldiği anda önce başkomutanınız yürüyecek, siz de arkamdan geleceksiniz. Zira ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diyor şair. Onun için beraber yürüyeceğiz, el ele yürüyeceğiz. Evvelallah karşımdaki bu topluluk inanıyorum ki korkak bir topluluk değil. Zira korkaklar zafer anıtı dikemez. İnşallah sizler zafer anıtını dikecek olan bir topluluksunuz. Bu yola da böyle çıkacağız.”

“BUNLAR BENİM KÜRT KARDEŞLERİMİN TEMSİLCİSİ OLAMAZ”

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Erdoğan, “Kimler var karşımızda, Batı var. Kimler var, bakıyorsunuz Amerika’nın teröristlere verdiği silahlarla beraber teröristler var. PYD, YPG ve PKK var. Bunlar terörist. Hani böyle kasıtlı olarak Kürt falan diyorlar ya hepsi yalan. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, alakası yok. Bunlar sadece terörist.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosunda ileri gelen komünistlerin ve teröristlerin gösteri yaptığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Güya PKK terör örgütüdür diyerek, Avrupa Birliği bunları terör örgütü ilan edip asla kabul etmediğini söylüyor. Ama parlamentonun içinde bir grup, onları destekleyenler, paçavraları boyunlarına asıyor ve oradan bize mesaj vermek istiyor. Ey Avrupa Parlamentosunun içindeki bu zavallılar, ne yaparsanız yapın, biz yola çıktık ve terörden o bölgeyi temizleyene kadar bu yolculuğumuz devam edecek. Biz mazlumların yanındayız. Biz mağdurların yanındayız.”

ZEYTİN DALI OPERASYONU AÇIKLAMASI

Alandaki bazı vatandaşları ellerinde zeytin dalı bulunduğunu gören Erdoğan, görevlilerden kendisine bir zeytin dalı getirmelerini istedi. Erdoğan, “Şu ana kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman bana verdi. Zeytin Dalı Operasyonu’na Batman demek ki her şeyiyle hazır.” ifadelerini kullandı.

Elindeki zeytin dalını gösteren Erdoğan, “Zeytin Dalı Operasyonu’nun bu tescil edilmiş hali.” dedi.

İlginizi çekebilir

Seçmene dokunan seçimi alır!

Seçmene dokunan seçimi alır!

selyus