Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Haziran 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz o ki, inşallah seçimlerden sonra bunu Türk Silahlı Kuvvetleri’yle oturacağız, konuşacağız ve ihtiyaç nedir, yaş sınırları ne olacak, bunları belirledikten sonra da bunun adımını atacağız. Yani gündemimizde var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayram Namazını Marmara İlahiyat Camii’nde kıldı. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kendisini bekleyen basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ BİR İHTİYACIN OLDUĞU ORTADA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik ile ilgili bir soruya yönelik olarak da bunun sınırının şartlarının konuşulacağını, bunun da daha çok askerî erkân, yani Genelkurmay’la görüşüleceğini ifade ederek “Genelkurmay Başkanlığımız bize şu kadar asker gerekiyor dediği zaman, biz kalkıp tabii Genelkurmay’ın bu talebini bir kenara koyamayız. Şu anda Türkiye’de bizim zaten Silahlı Kuvvetlerimiz ciddi oranda biliyorsunuz profesyonel orduya geçmiş durumda, hâlâ da devam ediyor. Ama şimdi bu bedelli askerlikle ilgili de, bir ihtiyacın olduğu ortada. Temennimiz o ki, inşallah seçimlerden sonra bunu Türk Silahlı Kuvvetleri’yle oturacağız, konuşacağız ve ihtiyaç nedir, yaş sınırları ne olacak, bunları belirledikten sonra da bunun adımını atacağız. Yani gündemimizde var” değerlendirmesinde bulundu.

 

selyus