Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Ekim 2016

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kıratımda değilsin”

Aleyhinde konuşan Irak Başbakanı Haydar El-İbadi’ye verip veriştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bana, şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin. Irak’tan senin bağırman-çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak’ın Başbakanı. Önce haddini bil.”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Avrasya’da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi” teması ile düzenlenen ve 9’uncusu Dolmabahçe Sarayında gerçekleştirilen şurada Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi’nin aleyhine yaptığı konuşmaya sert bir dille cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan adeta kükredi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bakınız biz şu anda Irak’ta, yakında da Musul’da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla nasıl Cerablus’ta katıldıysak, nasıl Rai’de katıldıysak… Evet, şimdi yine söylüyorum, bana, şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin. Irak’tan senin bağırman-çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak’ın Başbakanı. Önce haddini bil. Şu anda kendilerinin, Başika üssünü kurmamız için Sayın Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var ve bunların hepsinin canlı kayıtları var. Bugün, yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak. Ve buna rağmen Başika üssüne girilmiştir. Şimdi diyor ki, ‘buradan çekilin.’ Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak, yapmaya devam edeceğiz.”

selyus