Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Aralık 2017

Emine Erdoğan, İstanbullu AK Kadınlarla buluştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Siyasette Kadın Eli” temalı panele katıldı.

Yenikapı Avrasya Kültür Merkezinde gerçekleşen panelde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ile AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün de hazır bulundu. Emine Erdoğan panelde bir konuşma yaptı.

AK Parti teşkilatının büyük hedeflere talip olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, “Türkiye’yi kalkındırmaya, demokrasimizi güçlendirmeye, milletimizi yüceltmeye baş koyduk. Kendi kaderimizi milletimizin kaderi ile birleştirdik” dedi.

“SAYISI 5 MİLYONA YAKLAŞAN KADIN ÜYESİ OLAN BİR PARTİYİZ”

Parti kadın teşkilatı üyeleri olarak kapı kapı dolaşılan günleri duygulanarak hatırladığını ifade eden Emine Erdoğan, “Teşkilat olarak, imkânsızlıkların, çile ve zorlukların içinde çalışıp çabalıyor; ama aşkımızı, heyecan ve samimiyetimizi hiç yitirmiyorduk” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin 15 yılda girdiği 12 seçimden de zaferle çıktığına; 5 genel, 3 yerel seçim ile 3 referandumu ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığına işaret eden Emine Erdoğan, AK Partili kadınlara hitaben, “Sizler, dünya tarihine geçecek bu büyük zaferin ortağısınız” dedi ve bu başarılarda kadınların emeğine vurgu yaptı. Emine Erdoğan, “Seslerini hiç duymadığımız, yüzlerini hiç görmediğimiz ama dualı nefeslerini hep arkamızda hissettiğimiz nice kardeşim var. Yaslandığımız yer, onların çelik gibi sağlam yürekleridir. Onlar sayesinde büyüdük, güçlendik. Zor geçitleri onların dualarıyla aştık” ifadelerini kullandı.

15 yıllık tecrübenin AK Parti teşkilatlarına yüklediği sorumluluğa değinen Emine Erdoğan, millete hizmet yolunda her zaman en iyiye odaklanmak gerektiğini söyledi. Kadınların her alanda var olmasının önemli olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, 5 milyona yaklaşan kadın üyesiyle, bu teşkilat yapısının dünyada benzeri olmadığını kaydetti.

selyus