Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Ekim 2015

Fatih Güner, önemli şahsiyetleri buluşturdu

İstanbul Ticaret Odası Gençlik Platformu, Başkan Fatih Güner’in öncülüğünde siyasetçilerle ticaret erbabını Bambi Garden’de  biraraya getirdi.

İstanbul Ticaret Odası Gençlik Platformu, siyasetçilerle ticaret erbabını biraraya getirdi. İTO Gençlik Platformu Başkanı Fatih Güner’in öncülüğünde Bambi Garden’de  İTO üyeleriyle AK Parti İstanbul Milletvekili Adayları ve eski bakanlar İsmail Kahraman ile Mehmet Mehdi Eker, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev, İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Çamur Ali Kopuz, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Basın Danışmanları Platformu Başkanı Abdurrahman Cüneyd Fidancı, işadamları ile daha birçok seçkin konuk kahvaltıda buluştu. Önemli isimlerin biraraya geldiği programın sunumunu İTO Gençlik Platformu adına Fatih Sarıhan başarıyla gerçekleştirdi.

“BU MEYDAN SİYASİLERİN MEYDANI”

Türkiye’nin bekası ve ticaretin istikrarı için 1 Kasım Seçimleri’nin önemli olduğunun altını özellikle çizerek konuşmasına başlayan İstanbul Ticaret Odası Gençlik Platformu Başkanı Fatih Güner, “Değerli misafirler dostlar meclisimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. İTO Gençlik olarak sizleri burada ağırlamaktan onur duyduk. İstanbul Ticaret Odası (İTO), ticari işlem hacmi bakımından Avrupa’nın birinci, Dünya’nın beşinci büyük odasıdır. İTO olarak 250 milyon bütçesi, 500 çalışanıyla yoğun bir faaliyet içinde olan bir odayız. Bugün burada siyasilerle ticaret erbabını biraraya getirdik. Bu meydan siyasilerin meydanı, bizim meydanımız değil. Biz onları dinleyeceğiz” dedi.  

“BİR İŞİ KAFADA BİTİRMENİN MİMAR SİNAN’LI ÖRNEĞİ”

AK Parti’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini tarihten örnek vererek anlatan AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı ve TSE eski Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev, “Çok değerli şahsiyetler hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Konuşmamda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinden bahsederek başlamak istiyorum ancak öncesinde tarihimizde yaşanmış bir hikaye aklıma geldi. Kanuni Sultan Süleyman günün birinde Mimar Sinan’ı çağırır ve Sinan Edirne’de muhteşem bir cami istiyorum. Mimar Sinan’da emredersiniz efendim der. Mimar Sinan mütemadiyen Edirne’ye gider, gelir, projelendirdiğini ve yaptıklarını padişaha sürekli arzeder. Padişah günün birinde nasıl gidiyor diye yine sorar, Sinan ise çatısı bitti, penceresi bitti, kapısı bitti, son aşamaya geldik diye padişaha beyanları olur. Padişah bir gün Edirne’ye gider ve hazır Edirne’ye gelmişken şu Sinan’ın yaptığı Cami’ye bir bakayım der. Birde bakar ki Cami yapılacak arazi bomboş, hiçbir şey yapılmamış. Hemen alelacele Mimar Sinan’ı çağırır ve Sinan nerede Cami, bitti diye söylemiştin. Mimar Sinan da evet bitti efendim. Şu an Caminin kapısından içeri girdiniz, Caminin ortasındasınız, Caminin minberine doğru ilerliyorsun. Padişah ama hiçbir şey yok, Mimar Sinan’da hayır efendim, ben Camiyi kafamdan bitirdim. Evet kafada bitirmenin önemi işte: 2023, 2053, 2071 vizyonlarını biz AK Parti olarak bitirmiş ve planlanmış bulunmaktayız. Büyük hedefleri olan AK Parti’nin tek başına güçlü bir hükümet olabilmesi için seçmenimizin sağduyulu olacağına yürekten inanıyorum. 13 yıllık istikrarımızı siz işadamları daha iyi bilirsiniz. İstikrarımızın netliği zaten aşikardır” diye konuştu.

 

selyus