Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ocak 2015

Gazete Kadıköy’den yalan dolan savunma

Geçen hafta manşetten yayınladığı “Yaşasın karikatür, yaşasın mizah!” başlıklı habere Kadıköylülerden yoğun tepki gelmesi üzerine, gazete kadıköy sitesinden yapılan açıklamaların tutulur hiçbir yanı yok. Tamamen yalan dolan…

Gazete Kadıköy çalışanları haddinizi bilin. Sen gazete bile değilken, sadece ve sadece belediyenin güdümünde çıkan bir bültenken ulusal basını ilgilendiren bir konuyu hem de manşetine taşıyacaksınız. Bir sürü hakaretinize rağmen sonrada sitenizde konu çarpıtıldı diye yalan söyleyeceksiniz. Bari yaptığınızın arkasında durun. Delikanlı gibi deyin ki biz İslam düşmanıyız, biz Hz. Muhammed düşmanıyız.   

Yaptığı İslam ve Peygamber düşmanlığı bu haberiyle Kadıköy Belediyesi’ni zorda bırakan gazete kadıköy, Kadıköy sınırları dahilinde yerel bülten olmasına rağmen Charlie Hebdo Dergisi’ni savunmak onun neyine(!) Peygamber Efendimize bu dergi tarafından saldırının olduğu bir haftada ‘Yaşasın karikatür yaşasın mizah’ başlıklı bir haberi yapmak sana mı düştü (!) Hem de manşetten.

Gazete Kadıköy sitesinde haberle ilgili açıklama yapılmış: http://www.gazetekadikoy.com.tr/haberDetay.aspx?haberID=6498 Madem haberinizin arkasındasınız neden böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz?

AYKURT BAŞKANI ZORDA BIRAKTILAR

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu gerçekten düzgün ve karakterli bir insan. Gazetenin bu haberi yaptığından bile çok sonra haberi olmuştur. Çatışmadan uzak, uzlaşmacı ve insana hümanist bakabilen bir karakterde olduğu için, yoğun tepkilerden sonra sitede bir açıklama yapın dediğini düşünüyorum. Demesine dedi ama sitedeki açıklama palavralarla dolu. Biz, sosyal medyada ve basında Kadıköy Belediyesi’ne yapılan saldırıları doğru bulmuyoruz. Gazete Kadıköy çalışanları, “dervişin fikri neyse zikri de odur” misali kendi kinlerini kustular. Bunda ne belediyenin nede Aykurt başkanın bir dahli yoktur. Zaten öğrendiğinde de gereği yapıldı. Ama yetmez. Başkan Aykurt Nuhoğlu’nun başını daha çoook ağrıtacak olan bu saldırgan gazete kadıköy isimli belediye bülteninin kapatılması daha hayırlı olacak gibi görünüyor.

HABERİN SPOTUNDA BİLE SALDIRI VAR

Peygamber Efendimize saldırmadıklarını ifade eden belediyenin bültenindeki çalışanların yaptığı haberin sadece spot kısmını buradan yazayım, kararı siz verin. 

 “Fransa’da yayımlanan mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik saldırı, ifade özgürlüğü üzerindeki baskının, insan hayatını hiçe sayan bir şiddete dönüştüğünü gösteriyor. Gazete Kadıköy olarak silahlara karşı kalemlerin gücüne inandığımızı bir kez daha ilan ediyor, tüm dünyayla birlikte “Je suis Charlie” diyoruz. Bu hafta görüşlerini manşetimize taşıdığımız Kadıköylü mizahçıların ifade ettiği gibi: “Yaşasın karikatür, yaşasın mizah!”  

Haberin detayları paylaştığım kupürde var.

SEN BELEDİYENİN GÜDÜMÜNDE ÇIKAN YEREL BİR BÜLTEN SİN (!)

Sen Kadıköy Belediyesinin güdümünde çıkan, gazete bile değil, bir bültenisin. Sana ne Fransa’daki olaylardan. Haberi, ulusal gazeteler ve televizyonlar zaten yeterince yaptı. Sen kendi ilçende bir konu varsa onu haber sayfalarına taşı.

Bu haberde saldırmadık diyorsunuz da: “CHARLİE HEBDO’YA YÖNELİK SALDIRI, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEKİ BASKININ, İNSAN HAYATINI HİÇE SAYAN BİR ŞİDDETE DÖNÜŞTÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR” Bunu ifade etmeniz bile İslam ve Hz. Muhammed düşmanlığıdır. Ayrıca “Je suis Charlie” “BEN CHARLİE”yim demekle, bu derginin Peygamber Efendimize yaptığı saldırıyı destekliyorsunuz.

Şerefsiz Fransızlar, Peygamber Efendimize saldıracak sende bunu ifade özgürlüğüne sokarak onları savunacaksın. Hadi ordan, hadi ordan, hadi ordan.. 

 

Etiketler:
selyus