Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Ekim 2016

Hayati Yazıcı’dan AK Parti’de FETÖ temizlik açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, konuk olduğu NTV’de yaptığı açıklamada: “Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında, AK Parti teşkilatlarıyla ilgili ve belediye il genel meclisleriyle ilgili çalışmaları şu tarihe kadar bitirecek böyle bir takvim yok, başladık devam ediyor.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV’de katıldığı programda Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele de söz konusu sürecin nasıl ilerlediğine açıklık getirdi.

Türkiye’nin 14 yıldan bu yana yöneticiliğini üstlenmiş bir partiye, bu kadar yaygın, gizli çalışmaları sürdüren örgüt mensuplarının da şu veya bu amaçla yerleşmiş olmalarının mümkün olduğuna işaret eden Yazıcı, şöyle konuştu:

“Biz FETÖ ile özellikle teşkilatlarımızın yapılarına sızmamaları konusundaki hassasiyetimiz aşağı yukarı 2012’den bu yana, hatta 2010 referandumu, HSYK’nın oluşturulması süreçlerini dikkate aldığımızda o tarihlerden bu yana devam ettiriyoruz. Bu özellikle 17-25 Aralık 2013’ten sonra çok yoğun bir biçimde çok kararlı bir biçimde sürdürdük ve kongrelerimiz yaptık bütün teşkilatlarımızda ana kademe, belediye meclisi, il genel meclisi içinde gerçekleştirdik. O süreçlerde bu hassasiyeti üstlenmişiz dolayısıyla, bu sızmaları o süreçte de önlemişiz, var olanları devre dışı bırakmışız. Ama bu 15 Temmuz’dan itibaren bir daha teşkilatlarımızı bu hassasiyetimiz itibarıyla check-up’ını yapıyoruz. Bunun check-up’ını teşkilatlarla ilgili olanlarda Teşkilat Başkanlığımız yürütüyor. Yerel yönetimler bunun kapsamında belediyeler il genel meclisi var. İl genel meclisiyle alakalı, yerel yönetimle alakalı olan kısmı da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın başkanlığında yürütülüyor. Sonuçta veriler toparlanıyor, benim başkanlığımdaki iki arkadaşımızla birlikte bunları değerlendiriyoruz. Değerlendirirken bu konuda kesinlikle sıfır toleransla bakıyoruz, sıfır müsamaha ile bakıyoruz. Yani biz bu var ama şöyle olsun böyle bir şey yok.”

“TOLERANSIMIZ SIFIR”

 Konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Yazıcı, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Dosya geliyor nedir bu dosyada durum? Şu şu işte şu derneğe üyedir, şu vakfa üyedir, bankadaki hesap hareketleri şudur, işte ByLock kullanmıştır, kullanmamıştır dolayısıyla, buna göre işlem yapıyoruz. Yani bu açıdan baktığımızda aşağı yukarı teşkilattakiler itibariyle 519 dosya gelmiş, onların 84 tanesi teşkilatların içine ötelenmiş, diğerlerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Yerel yönetimlerle ilgili de il genel meclisi belediye başkanı, belediye meclis üyelerine ilişkin de 600 dosya, 600 kişiyle alakalı gelmiş. Onlardan 19’u ihraç edilmiş, 4 belediye başkanı ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş, bir tane belediye başkanı da bu iddialar karşısında istifa etmiş, 19 tane de meclis üyesinin ilişiği kesilmiş, diğerlerine ilişkin inceleme devam ediyor. Aşağı yukarı 230 tanesiyle ilgili iddiada partiden ilişkilerini kesecek mahiyette görülmemiş. Böyle bir işlem sürecinde bakın bunu şöyle ifade edeyim: Yani bu bir takvime bağlanmış değildi, yani FETÖ’yle mücadele kapsamında, AK Parti teşkilatlarıyla ilgili belediye il genel meclisleriyle ilgili çalışmaları şu tarihe kadar bitirecek böyle bir takvim yok, başladık devam ediyor.”

 

 

selyus