Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Aralık 2015

İBB Meclisinde PKK sözcüsü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis 3. oturumunda gerginlik yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir’in, Meclis kürsüsünden Sur’da bulunan Tarihi Kurşunlu Camii’nin havadan bombalandığını iddia etmesi tansiyonu artırdı. PKK ağzıyla konuşan ve devlete adeta kafa tutan Epözdemir’e AK Parti’li Meclis Üyelerinden sert tepkiler geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis 3. oturumunda gerginlik yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir’in, Meclis kürsüsünden Sur’da bulunan Tarihi Kurşunlu Camii’nin havadan bombalandığını iddia etmesi tansiyonu artırdı. PKK ağzıyla konuşan ve devlete adeta kafa tutan Epözdemir’e AK Parti’li Meclis Üyelerinden sert tepkiler geldi.

İNSAN HAKLARI BAHANESİYLE DEVLETE KAFA TUTTU

“10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nün bahane ederek 16 Aralık Çarşamba günü gündem dışı söz alan İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir, “Biz o bölgede insanların çatışma ortamında bırakılmasına karşıyız, hendek siyasetine de karşıyız, hendek siyasetine topuyla tüfeğiyle saldıranlara da karşıyız” diye açıklama yapınca AK Parti’li Meclis Üyelerini sert tepkisi ile karşılaştı. AK Parti’li meclis üyeleri uzun süre sırala vurarak PKK ağzıyla konuşan ve açıktan devlete kafa tutan Ferhat Epözdemir’i konuşturtmadı.

Tepkilerin ardından konuşmasına devam eden Epözdemir’in, tarihi Kurşunlu Camii’nin havadan atılan bombalar sebebiyle yandığını söylemesi, tansiyonu daha da artırdı. Epözdemir, “Şehrin içinde hendek kazarak, bölge halkını bir mevzi haline getirip, ardından bu mevzii görüp insanları görmeden, orada saldırıda bulunarak, havadan bombalarla 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii yandı. Bunu gözlemciler, herkes biliyor” dedi. Bunun üzerine AK Parti’li Meclis Üyeleri, Meclis Başkanını Ahmet Selamet’i uyararak Epözdemir’in konuşmasına son vermesini istediler. 

İÇİN, “BURADA KÜRSÜDEKİ HER ŞEYİN YEREL GÜNDEMLE İLGİLİ OLMASI GEREKİYOR”

CHP’li Meclis üyesi Ferhat Epözdemir’e yerel mecliste neler konuşması gerektiği konusunda uyaran İBB AK Parti Grup Sekreteri Özdemir İçin, “Sadece hatırlatma yapmak için söz almış bulunmaktayım. Bildiğiniz gibi İstanbul adı gibi medeni olan bir şehir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi tahammülleri vardır. Biz yıllardır bu tahammüller içerisinde İstanbul dışından söz almadık, görüş beyan etmedik. Bunu yaptığımız taktirde Ankara’daki arkadaşların rolünü kapmış gibi hissederiz kendimizi.  Dolayısı ile öyle bir pozisyona girmenin de bir anlamı yok. Ferhat bey bu mecliste yenidir, bilmeden böyle bir şey yapmış olabilir ama herkesin görevini hatırlaması gerekiyor. Burada kürsüdeki her şeyin yerel gündemle ilgili olması gerekiyor. Özel günlerle ilgili beyanda bulunabiliriz. Ama bu beyanları ifade ederken de kalkıp yerel teamülleri aşarak bunun dışında politikalar üretmek, devleti suçlayıcı ifadeler bu meclise yakışmaz” dedi. 

Özdemir İçin, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’e hitaben: “Dolayısı ile benim sizden istirhamım bu tip konularda şayet söz alan maksadını aşan ifadeler kullanırsa, meclis başkanı olarak lütfen sizde yetkini kullanın ve gereğini yapın” diyerek konuşmasını tamamladı.

ARI, “FEDAKARCA MÜCADELE EDEN POLİSİN, DEVLETİN KINANMASINI ÇOK YADIRGADIĞIMI İFADE ETMEK İSTİYORUM”

Daha sonra söz alan ve CHP’li Epözdemir’in açıklamalarını reddeden bir açıklama yapan  İBB AK Parti Grup Başkan Vekil Yardımcısı Ömer Lütfi Arı, “Değerli arkadaşlar eğer biz bu mecliste insan hakları konusunda hem fikir olamayacak, beraber bir şeyler üretemeyeceksek hangi konuda söz söyleyeceğiz. Veya diğer konularda söyleyeceğimiz sözün ne anlamı olur! Ben biraz evvel yapılan konuşmadan ve meclisin atmosferini görmekten ne kadar çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Arkadaşlar, bölgemizi büyüklü küçüklü Cehenneme çevirmeye çalışılırken birileri terör örgütünü kendi amaçlarına ulaşmak için alet ederlerken, devletimiz özellikle son yıllarda bu meselenin çözülmesi için bu güne kadar yapılmayan boyutlarıyla ve tüm boyutlarıyla yapılması gereken her şeyi yapmışken, polisimiz, askerimiz orada fedakarca mücadele ederken, bir çoğu şehir olup, eşlerini dul, çocuklarını öksüz bırakırken gerek orada mücadele eden kardeşlerimizi, gerek te devletimizi töhmet altında bırakacak ifadelerin burada belirtilmesi çok üzücüdür. Terörün tuzağına düşürülmüş o gencecik körpe yavruları sonu olmayan bir yola itenler kınanması gerekirken polisin, devletin kınanmasını çok yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. Olabilir, orada eksiklikler olabilir, yanlışlıklar da olabilir ama Türkiye hukuk devletidir. Evet onlar araştırılmalıdır, yanlış yağan varsa da mutlaka karşılığını bulmalıdır” diye konuştu.

ARI, “ORADA MÜCADELE EDEN GÜVENLİK GÜÇLERİNİN, POLİSİN HEDEF TAHTASINA KONULMASI DOĞRU DEĞİLDİR”

Ömer Lütfi Arı, Kurşunlu Camii’nin devlet tarafından bombalandığı iddialarına değinerek, “Bu konuda net bir delil olsa, bu ortamda bunlar saklanabilir mi? Tahir Elçi kardeşimiz katledilmiştir. Ama hırsızın hiç mi suçu yok? O ortamı oluşturanlara en ufak bir şey atfedilmeden, orada mücadele eden güvenlik güçlerinin, polisin hedef tahtasına konulması doğru değildir” şeklinde konuştu. 

selyus