Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Mart 2017

İçişleri Bakanı Soylu, Sancaktepe’de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sancaktepe İlçesine giderek burada bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakan Soylu’ya Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ile Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem eşlik etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sancaktepe Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında Sancaktepe’yi ziyaret etti. 11 Mart Cumartesi günü gerçekleşen ziyarette Bakan Soylu ilk olarak Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve beraberindeki heyetle İlçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Bakan Soylu, esnaf Ziyaretleri sırasında işletme sahipleri ve müşterilerle sohbet ederek onlardan halk oylamasında destek istedi.

Daha sonra Sancaktepe Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya gelen ve burada 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumun önemine değinen Bakan Soylu “Ülkenin tek merkezden yönetilmesi gerekiyor. Bizim gitmek istediğimiz bir yer var. 2023, 2071 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için sistemin tıkır tıkır çalışması lazım.” dedi.

Bakan Soylu, geçmişte Türkiye üzerinde bazı mihrakların hep çeşitli hesaplar peşinde olduğunu, bu mihrakların kardeşi kardeşe kırdırmak için elinden geleni yaptığını dile getirerek her şeye rağmen bu mihrakların başarılı olamadığını ve olamayacağını vurguladı.

Konuşmasında 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonraki belirsizlik sürecinde PKK’nın fırsat kolladığına dikkat çeken Bakan Soylu, “7 Haziran’ı hatırlıyorsunuz değil mi? O PKK’nın sözcüsü olan partinin afrasını, tafrasını hatırlıyorsunuz. Nasıl olsa hükümet kurulamadı değil mi? Dediler ki ‘Elimize düştünüz. Şimdi Doğu’yu, Güneydoğu’yu biz yöneteceğiz.’ Baskı kurdular mı? Kurdular. Bir de ‘Özerklik ilan edeceğiz’ dediler. Nerede? Cizre’de. Peki başka? Silopi’de, Muş Varto’da. Neymiş? Kendi kendilerini idare edeceklermiş. Ay yıldızlı bayrak olmayacakmış. Şöyle olmayacakmış, böyle olmayacakmış. Buradan şimdi soruyorum; 7 Haziran’da hükümet kurulamadı diye afra tafra yapanlar Türkiye’deki en ufak bir istikrarsızlığı kendileri için çıkış yolu olarak görenler o PKK’nın sözcüleri. Hadi bugün özerklik ilan edin de görelim sizi. Hadi bakalım.” diye konuştu.

Belediye Başkanı İsmail Erdem ise ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Soylu’ya teşekkürlerini sundu. Başkan Erdem, Referandum ile ilgili olarak ise 16 Nisan’da yapılacak referandumda kararı halkın vereceğini, ülkenin çok daha güçlenmesi, hızlanması ve emin adımlarla geleceğe yürümesini isteyenlerin “evet” diyeceğini sözlerine ekledi.

selyus