Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mayıs 2018

İlknur Bektaş, TBMM için kararını verdi

AK Parti’den böyle donanımlı aday adaylarının olması sevindirici. Dopdolu özgeçmişi ile meclis için yola çıkan deneyimli siyasetçi ve Araştırmacı Yazar İlknur Bektaş, Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yürüdüğü bu davaya Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında hizmet etmek istiyor.

‘Milli Mücadelenin Kadın Kahramanları’nı uzun yıllar araştıran ve bu konuda kitapları, belgeselleri, tiyatro oyunları kaleme alan başarılı ödüllü Araştırmacı Yazar İlknur Bektaş AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığı için başvuran önemli isimlerden biri olarak yerini aldı.

İlknur Bektaş, yurdun hemen her yerinde il, ilçe ve okullarda konferanslarla milletin değerlerini, kadın kahramanların iman namus ve kuvvetini kadın ve gençlere anlatıp, tanıtıyor.

Bektaş, yedi yıldır kadın kahramanlara vefa adını verdiği çalışmalarında bu güne kadar hiçbir yerde karşılaşmadığımız kadınların isimlerini, köyleri, kayıtları ve belgeleri ile ortaya koyarken oralı buralı demeden Çanakkale ruhundaki özün hamurunu toplumla buluşturmayı amaçladığını her fırsatta dile getiriyor.

Milletvekili Aday Adayı Bektaş’ın bu konuda imza attığı 3 önemli eseri var.

  • Milli Mücadelede Bir Kadın Üsteğmen Kara Fatma
  • İstiklalin Cesur ve Kayıp Kadınları
  • Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları
  • Bu kitaplarının yanında “Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları” adlı kitabından derleyerek yazdığı çok ses getiren bir de tiyatro oyunu mevcuttur.

İlknur Bektaş, 2014 seçimlerinde AK Parti Beyoğlu Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığı, Beyoğlu Meclis Üyeliği Y. ve İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevler aldı.

İlknur Bektaş, en son “KIZIL ELMA” temalı İstanbul Takipte Ödül Gecesinde “Alanında En İyi Çıkış Yapan Tarihçi” ödülünü aldı.

Deneyimli siyaset kadını Bektaş, anne tarafından Rizeli, baba tarafından Elazığlı, eş tarafından Giresunlu’dur. Uzun yıllar araştırmacı yazarlık, yapmış, Sinema Televizyon Fotoğrafçılık bölümü Mezunu, Evli ve iki yetişkin evlat sahibidir.

KENDİSİYLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJDAN NOTLAR:

Deneyimli Siyaset Kadını ve Araştırmacı Yazar İlnur Bektaş, haber sitimize önemli açıklamalarda bulundu.

Bektaş, “İnancımıza göre insana saygı kadına anaya babaya saygıyı kabul eden bir medeniyetin evlatlarıyız.

Maalesef ki bu coğrafyanın kaderi; ülkemizin düşmanı olan ülkelerin “Müslüman ve Türk düşmanlığı” yani haçlı ittifakının birleşmesi ile bitmek tükenmek bilmeyen kaos planları tarih boyunca hep süregelmiştir.

Ne zaman ki yurdumuz biraz feraha erecek bir ufuk çizdiyse düşmanlık planları hemen bu ittifakları harekete geçirdi.

Kurtuluş savaşının kazanılması ve bu planların bozulmasının sebebi hiç hesaba katılmayan analarımızın sahaya çıkarak yurduna milletine ve evlatlarına sahip çıkması ile olmuştur.

Bu yüzden benim 4,5 yıl üzerinde araştırma yaptığım eşini, evlatlarını ve ailesinden 23 kişiyi kaybetmesine rağmen durmamış ve yılmamış Üsteğmen Kara Fatma büyük ve önemli bir semboldür. Onun gibi nice kadınlar var adı sanı bilinen bilinmeyen, Şerife Bacı, Gördesli Makbule, Efe Ayşe, Bodrumlu Ümmüşen, Nene Hatun, Halide Edip gibi nice anneler bacılar var şimdi de aramızda.

Bizler onların evlatları, o uğruna can verilen nesilleriz.

İstiyorum ki bizler o fedakârlığı omuzlayan İlimde Fende Edebiyatta, Tarihte gurur duyulan işlere imza atalım.

Herkes elinden geleni yapmalı, o zaman kimi yara sardı, kimi mühimmat taşıdı, kimi düşmana karşı en öne koştu şimdi sıra bizde cepheye koşmak zamanı.

Tabii ki Türkiye’de her geçen gün kadın konusu önemini daha da arttırıyor. Şiddet ve terör olayları sadece bugünün meselesi değil. Yıllardır birikmiş problemlerin patlak vermesi olarak da bunu değerlendirebiliriz. Bunların hepsini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Kadınların eğitim, kültür sanat, aile,  annelik, meslek ve toplumsal kariyeri, gelecek için çok iyi eğitilmeleri, haklarını ve geleneklerini bilmeleri çok önemli. Bu konuda muhakkak binlerce çalışma yapılması lazım. Yeni fikirler katmak, irili ufaklı projelerle topluma faydalı çalışmalarda olmayı çok isterim. 

Bir de anne ve insan olarak daha önceleri evlerinden çıkamayan saklanan engelliler konusu var. Şimdi bakıyorsunuz her yer engelli kaynıyor gibi geliyor insana. Daha önce engelliler yok muydu? Vardı ama evlerinde hapisti. Ya utandıkları için, ya da imkânları olmadığı için çıkamıyorlardı. Şimdi devletimizin imkânlarıyla aradaki engellerin ortadan kalkmasıyla engellilerimiz gün yüzüne çıktı ve topuma kavuşmuş oldu Allah razı olsun.

Aynı desteğin verilmesi gereken bir başka önemli alan da yaşlılarımız.

Yardıma ilgiye bakıma, sevgi saygı ve hürmete ihtiyaçları var. Onlar için ne yapsak az. Daha iyi koşullar için elden ne gelirse yapılmaya devam edilecektir, daha da iyileştirmeler yapılmalıdır. Biz güçlü bir ülkeyiz. Büyüklerine ve ihtiyaç sahiplerine karşı da merhametliyiz. Bu yüzden Allah bizi koruyup kolluyor onca devasa sorunların karşısında bu yüzden gemiyi yürütüyoruz Allahın izniyle.

Bizler ki, Osmanlı’da uçan kuşlara ve tüm canlılara bakan yardım eden vakıflar kurmuşuz (yaklaşık sayısı 40 bin civarında )Böyle bir medeniyetin evlatları ve mirasçılarıyız. Tabiatı, çevreyi, doğayı ve hayvanları koruma geçmişten geleceğe devam etmesi gereken bir gelenek ve insanlık görevimizdir.

Ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağına inandığım Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüdüğü yolda ilerlemek ve 24 Haziran seçimlerinde yanında yer almak istiyorum.

Ben bu vesileyle bir kez daha kadınlarımızın tarih boyunca yurduna ve milletine gerektiğinde her türlü fedakârlığı yapmaktan canını esirgemediğini hatırlatmak üzerime düşen bir görev olursa seve seve yapmak için hazır olduğumu söylemek istiyorum.”

 

selyus