Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ocak 2016

İstanbul’a 3. havalimanı olmaması için kurulan kumpaslar

Başbakan Davutoğlu, “Hepiniz hatırlayınız, 2013 Mayıs’ında, 3. havalimanının büyük bir törenle temeli atıldıktan hemen sonra, Türkiye kumpaslarla karşılaşmıştı. Gezi olayları, arkasından 17-25 Aralık olayları, Kobani olayları ve yaşadığımız dört büyük seçim.”

AK Parti Grubunda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Özellikle İstanbul’un önümüzdeki dönemde en önemli küresel başkentlerden biri olacağı beklentisinin, bütün muhatapları tarafından kendilerine defalarca iletildiğini belirtti. Davutoğlu, Türkiye’nin ekonomik geleceği konusunda muhataplarında en ufak bir tereddüt olmadığını, aksine beklentilerin büyük olduğunu müşahede ettiklerini söyledi.

Davutoğlu, geçtiğimiz hafta İstanbul Atatürk Havalimanı’nın, Frankfurt Havalimanı’nı da geçerek Avrupa’da en fazla yolcu ağırlayan üçüncü liman haline geldiğini belirterek, “İnşallah İstanbul 3. havalimanına kavuştuğunda sadece Avrupa’da değil, dünyanın en fazla yolcu ağırlayan havalimanı olacak. Hepiniz hatırlayınız, 2013 Mayıs’ında, 3. havalimanının büyük bir törenle temeli atıldıktan hemen sonra, Türkiye kumpaslarla karşılaşmıştı. Gezi olayları, arkasından 17-25 Aralık olayları, Kobani olayları ve yaşadığımız dört büyük seçim. Bütün bunları, bütün bu badireleri, engelleri aşa aşa, 2013 Mayıs’ında ortaya koyduğumuz perspektifi hayata geçirmeye kararlıyız. Önümüze çıkaracakları engeller bizim sadece hızımızı artırır. Nefesimizi kesmez, nefesimizin direncini artırır. Allah bize güç ve kudret versin. Bu güç ve kudreti sadece milletimizin hizmetinde kullanacak siyasi basireti de bizden eksik etmesin” dedi. 1 Kasım seçimlerinin oluşturduğu demokratik istikrarın büyük yankıları olduğunu yaptıkları her görüşmede gözlemlediklerinin altını çizen Davutoğlu, bunun kendileri için çok sevindirici durum olduğunu söyledi.

selyus