Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ağustos 2017

KADEM, FETÖ davasını yakından takip etti

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin darbe ana davasını takip etti.

15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin Yurtta Sulh Konseyinin İstanbul yapılanmasına ilişkin ikinci dava Silivri’de devam ediyor. KADEM üyeleri de davayı takip etmek için Silivri’ye geldi. KADEM’e AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı, İstanbul Milletvekilleri Hasan Turun ile Av. Fatma Benli destek verdi.

Dava öncesi bir açıklama yapan KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, “Kadın ve Demokrasi Derneği olarak 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin cesurca karşısında duran 249 şehidimiz, 2 bin 193 gazimizi ve ailelerinin adalet mücadelesini desteklemek için Silivri’deyiz. 15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki FETÖ mensubu bir grup asker tarafından Genelkurmay Başkanlığı Karargahında darbe girişimi gerçekleştirildi. Bu girişim ellerinde bayraklarla tankları durdurmak için sokaklara çıkarak demokrasimize sahip çıkan aziz milletimizin ve kararlığıyla halkımıza cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bastırıldı. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör insanlık suçudur. Bu suça iştirak eden herkesin yargılanması gerekir. 15 Temmuz gecesi vatana ihanet edenler şimdi mahkemelerde ihanetlerinin hesabını veriyorlar. Özgürlüğünü, bayrağını, vatanını, geleceğini korumak uğruna canını vermekten çekinmeyen şehit ve gazilerimiz için onların emaneti olan kıymetli aileleri için darbe ana davasını takip etmek ve desteğimizi göstermek amacıyla bu gün Silivri Adliyesindeyiz” dedi.

Şehit ve gazi ailelerinin yanında olduklarını belirten Yılmaz, “KADEM olarak 15 Temmuz darbe ana davasını takipçisi olacağımızı ve bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için var gücümüzle demokrasimize sahip çıkacağımızı ilan ediyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi canlarımız pahasına sokakları, meydanları doldurup millet olarak tek yürek olarak demokrasimize sahip çıktığımız gibi bugün de burada aynı kararlılıkla şehit ailelerimizin yanında duruyoruz” ifadelerini kullandı.

selyus