Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Ekim 2017

Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çıksaydın ya tankın üzerine..!!”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ağır eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir darbe olduğu zaman tankın önüne ben çıkarım’ diyordunuz; ne oldu? Üstelik bu tank senin üzerine gelmiyordu, başka istikamete gidiyordu, çıksaydın ya üstüne, bir tiyatro da sen oynayıverseydin ya.”

AK Parti Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“ANA MUHALEFET PARTİSİ ÜLKENİN VE MİLLETİN HİÇBİR MESELESİYLE İLGİLENMİYOR”

Türkiye’de ana muhalefetin olmadığını; olması hâlinde demokrasi mücadelesinin çok daha güçlü olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımızda varlık gayesi ana muhalefet olarak kalmak olan bir siyasi parti bulunuyor, böyle olduğu için de ana muhalefet partisi ülkenin ve milletin hiçbir meselesiyle ilgilenmiyor, hiçbir proje üretmiyor, hiçbir fikir ortaya koymuyor” dedi.

Ana muhalefet partisinin erken seçim talebine değinerek, seçimin tarihinin belli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti iktidarlarında çıkmaz sokak olursa -ki bu biliyorsunuz 7 Haziran’da olmuştur; koalisyon görüşmeleri, vesaireler filan, hiçbir neticede alınmayınca- orada ne yaptık, dedik ki, eyvallah erken seçim. Ne oldu? Gittik erken seçime, rezili rüsva oldun” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİLERDE ZAMAN BELLİDİR, VAKİT GELİR ÇIKARSIN SEÇİMİ YAPARSIN”

Göreve geldiklerinde 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankasının döviz rezervinin şu anda 117 milyar dolara ulaştığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasilerde zaman bellidir, vakit gelir çıkarsın seçimi yaparsın. Sen şimdi ey Kılıçdaroğlu, çalış da 2019’un Mart’ına hazırlan, bak ardından da Kasım seçimleri var. Bu kadro Allah’ın izniyle Mart 2019’da da destan yazacaktır, Kasım 2019’da da destan yazacaktır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bugüne kadar sadra şifa olacak tek bir sözleri, yapıcı eleştirileri yok. Varsa yoksa kendi iç çekişmeleri, kendi iç meseleleri, onun dışında dünya yansa bunların umurunda değil. Ha, haklarını da yememek lazım, zaman zaman kendi fildişi kulelerinden kafalarını şöyle bir çıkarıp iki kelam ettikleri de olmuyor değil. Ana muhalefetin başındaki zat geçtiğimiz günlerde bu şekilde kafasını kaldırdı ve lütfedip iki hususta görüş beyan etti. İşte az önce söylediğim gibi önce ‘erken seçim için hodri meydan’ dedi, çok kabadayıdır biliyorsunuz. Ardından da ‘bu çağrıyı demokrasinin namusunu korumak için yapıyoruz’ dedi. Allah Allah, ne zamandan beri erken seçim demokrasinin namusu oldu? Önce sen bu namus kavramını bir öğren de meydana öyle çık. Ağızları açıldığı zaman bizim ahlak değerlerimize tamamen ters özelliklerle ortaya çıkarlar ve ondan sonra ‘demokrasinin namusu’ der.”

“SENDEN OLSA OLSA DARBECİLERE ŞAKŞAKÇI OLUR”

15 Temmuz darbe gecesinde Atatürk Havalimanında neden beklemeyip gittiği sorulduğunda, ana muhalefet liderinin, ‘Cumhurbaşkanı bana haber verseydi beklerdim’ dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları ekledi: “Tanklar orada, bakın çok enteresan, adamı gidiyor tanklarda subaylarla konuşuyor, tanklar çekiliyor. Beyefendiye yol açılıyor, ondan sonra Bakırköy Belediyesine gidip orada kahve yudumlarken bir taraftan da televizyondan o darbe sürecini izliyor ve bu şahıs demokratlıktan bahsediyor. Senden demokrat olmaz, senden olsa olsa darbecilere şakşakçı olur, başa bir şey olmaz.”

Türkiye’de seçimden kaçmayan, sandıktan korkmayan, her fırsatta millete gitmeyi siyasetinin merkezine koyan bir parti varsa, onun AK Parti olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin vaktinde yapılması prensibini istikrar ve güven ortamın muhafaza etmenin bir gereği olarak her zaman savunduklarını ve uyguladıklarını dile getirdi.

Geçen 15 yılda Türkiye’nin her kritik döneminde halk oylamasına giden de yine kendilerinin olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi sırtında yumurta küfesi taşımayan, ülkesine ve milletine karşı hiçbir sorumluluk hissetmeyen bu zatın aklına geldikçe erken seçim demesinin sadece laftan ibaret olduğunu gayet iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

“HADİ SEÇİME GİDELİM DESEK KAÇACAK DELİK ARAR”

Ana muhalefet liderinin geçen dönem içinde, ‘Yüzde 40’ın altına düşersem çekileceğim’ dediğini; ancak çekilmediğin hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niye? Akşam başka, sabah başka. Şimdi biz desek ki, ‘hadi seçime gidelim’, inanın bana kaçacak delik arar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahalli idareler seçimini erken yapınca, ana muhalefet Partisi tüm belediyeleri silip süpüreceğini mi sanıyor? Öyle bir ümitlerinin olmadığı gayet ortada. Milletvekili seçimini erken yapınca bu parti Mecliste çoğunluğu mu elde edecek? Bu konuda da en küçük emare olmadığı kendileri de çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup ülkeyi mi yönetecek? Öyleyse bu çağrının anlamı ne? İnanın bana hiçbir anlamı yok.”

Ana muhalefet partisinin liderinin, erken seçim çağrısını ‘demokrasinin namusunu korumak için yapıyorum’ dediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz demokrasinin namusunu, 2007 seçimleri öncesinde 27 Nisan bildirisine itiraz ederek hâkim, savcılara, öğretim üyelerine, gazetecilere brifinglerde ayar verilmesine karşı çıkarak kurtaracaktınız. Siz demokrasinin namusunu Türkiye Büyük Millet Meclisine Cumhurbaşkanı seçtirtmemek için Meclis kapılarında barikat kuran kendi partililerinize aldırmayıp o salona girerek kurtaracaktınız” eleştirisinde bulundu.

“ÇIKSAYDIN YA TANKIN ÜSTÜNE”

Ana muhalefet partisinin, AK Parti’nin kapatılmasına destek verdiğini hatırlatarak, “Bu mu sizin demokrasi namusunuz?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Siz demokrasinin namusunu tarihiniz boyunca hep vesayet güçlerinin emrine girmek yerine, millî iradeyi yücelterek kurtaracaktınız. Menderes’ler idama sayenizde gitti, CHP zihniyetiyle gitti, onların verdiği desteklerle gitti. Siz demokrasinin namusunu 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimini, ‘acaba bize buradan ekmek çıkar mı’ diye pusuda beklemek yerine, bizden önce eleştirerek kurtaracaktınız. Siz demokrasinin namusunu 15 Temmuz darbe girişimine ‘tiyatro’ demek yerine, İstanbul’a indiğiniz anda ilk gördüğünüz tankın üstüne çıkıp milletinizle birlikte olduğunuzu ilan ederek kurtaracaktınız. Hani öyle diyordun, ‘bir darbe olduğu zaman tankın önüne ben çıkarım’ diyordunuz; ne oldu? Üstelik bu tank senin üzerine gelmiyordu, başka istikamete gidiyordu, çıksaydın ya üstüne, bir tiyatro da sen oynayıverseydin ya.”

Ana muhalefet partisinin; AK Parti’nin kendi iç bünyesindeki değişim ihtiyacının ürünü olan tasarrufları eleştirerek, üzerine vazife olmayan bir işe karıştığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti kendi bünyesinde eğer belediye başkanlarıyla ilgili gayet güzel bir şekilde bazı yerlerde bazı değişimleri siyasi olarak yapıyorsa, bu senin anlamayacağın, bilmeyeceğin bir iştir. Çünkü senin siyasette daha çok öğreneceğin işler var. Ve bu atılan adımların neler getirip-götüreceğini de gelecekte öğreneceksin. Biz bir şeyi yapıyorsak, bunu kılı kırk yararak yaparız, istişarelerimizi yaparız, adımımızı da ona göre atarız” diyerek seslendi.

selyus