Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Temmuz 2017

Lider özelliğiyle tanınan isim: Mustafa Akif Ekşi

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ / ÖZEL HABER

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Üsküdar’da Mustafa Akif Ekşi isminde bir değerle tanıştık. Kendisini biraz daha yakından tanıyalım diye birkaç soru sorduk ve Sivil Toplum Hareketi gibi büyük bir Sivil Toplum Kuruluşu’nun başkanlığını yapan Ekşi’nin geçmişi siyasi tecrübelerle dopdolu. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nda başlayan siyasi hareketi Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve Ana Kademe İlçe Başkan Yardımcılığı ile sürdü. Reise karşı olan sadakati ve siyasi duruşuyla da liderlik özellikleri her zaman ön plana çıkan Mustafa Akif Ekşi, metal yorgunluğun tam aksine cıva gibi enerji dolu.

Sivil Toplum Hareketi olarak ürettikleri önemli projeler ile bir çok ulusal ve uluslararası yardımlarla adını duyurarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tebrik edilen Mustafa Akif Keşi, kutlu davaya hem aktif rol alarak hem de başında bulunduğu STH ile hizmet etmek istediğini ifade ediyor.

Genel Merkezi İstanbul Üsküdar’da bulunan ve 32 il Koordinatörlüğü aktif olan Sivil Toplum Hareketi’yle 10 binlerce insanı kucaklayan Mustafa Akif Ekşi, Üsküdar’da düzgün ve onurlu siyasi çizgisiyle de çok sevilen bir isim.

Sivil Toplum Hareketi’nden özetle bahseden Başkan Ekşi, “Geçmiş ve gelecek hakkında söz söyleyebilecek, istişare edecek fikirleri olan insanların, inisiyatif alarak bir araya geldiği ve birbirlerine miheng olma gayretiyle hareket ettikleri, tarih denilen mazi derelerinden yüksek istikbale uzanan bu uzun yolda bir olacak akil, ve ariflerin, gölgesinde serinleyecekleri koca bir çınarın toprağa atılan tohumudur.” dedi.

MUSTAFA AKİF EKŞİ KİMDİR;

Mustafa Akif Ekşi, 15. 01. 1983 tarihinde Almanya/Schwabach’ta doğdu. İlköğrenimini Sakarya Şeker ilkokulunda tamamladı.

Özel Yavuz Sultan Kolejinde (Muradiye Okulları) orta ve lise eğitimini tamamlayarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İİBF İşletme Fakültesini Bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümlerinde Yüksek Lisans eğitimine devam etti.

Mezuniyetinin ardından Cümle Sanat Yapım ve Organizasyon Şirketini kurdu.

Aynı zamanda Klasik Türk Sanatları Vakfı Proje ve Basın Danışmanlığı görevini üstlendi.

Kültür Sanat alanında çeşitli projelere danışmanlık yaptı. Senaryosunu yazdığı tiyatro oyunları Türkiye’nin muhtelif yerlerinde 100 perdenin üzerinde izleyici ile buluştu.

Özellikle Abdulhamid Han ve Osmanlı’nın son dönemi ile ilgili Senaryo ve Proje çalışmaları devam etmektedir.

Eserleri;

FARKIMIZIN AYNILIĞI – Şiir Kitabı

ESKİTİLMİŞ KILIÇ II. Abdulhamid Han (31 Mart olayları ve Sürgün Yılları) – Tiyatro Eseri

MİLLİ İSTİKAMET MÜCADELESİ (Ezanın aslına dönüşü) – Tiyatro Eseri

Devrim Günlüğü ”ÇANAKKALE” – Fikir Kitabı

INTIR’IN KONAĞI (Son Yüzyılda Ermeni Meseleleri) – Araştırma Roman

Siyasete, lise son sınıfta AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarında başladı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Üniversite temsilciliği ardından İl Başkan yardımcılığı görevlerini yaptı.

2013 yılında AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ile Gençlik Kolları Teşkilatlarındaki görevlerini tamamlamış oldu.

2014 Yılında gerçekleştirilen AK Parti Üsküdar Kongresinde AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirildi Üniversite yıllarından itibaren öğrenci topluluklarında ve sivil toplum örgütlerinde yöneticilik ve kurucu başkanlık görevlerinde bulundu.

Genel Merkezi İstanbul’da bulunan ve 32 il Koordinatörlüğü ile hizmetine devam eden Sivil Toplum Hareketi Derneğinin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Mustafa Akif EKŞİ,  Zeynep’in eşi ve Ayşe Duha’nın babasıdır.

selyus