Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Ağustos 2018

Mahir Ünal Kasım ayını işaret etti

Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere ilişkin, “Hazırlıklara Kasım ayı gibi başlarız.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

ULUSLARARASI AK PARTİ SEMPOZYUMU

Ünal, 14 Ağustos’ta AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yurt dışından çok sayıda misafirin katılımıyla “Uluslararası AK Parti Sempozyumu” düzenleyeceklerini bildirdi.

“AK Parti yönetiminde köklü bir değişim olur mu?” sorusu üzerine Ünal, şunları kaydetti:

“AK Parti 2002’den bu yana her genel seçimde yüzde 50-55 oranında bir yenilenme mutlaka gerçekleştirdi. Yerel seçimlerde aynı oranda bir yenilenme gerçekleştiririz. 16 yıldan beri AK Parti neden her seferinde kazanıyor, her seferinde kendi krizlerine aşarak, sorunlarını çözerek ve kendini yenileyerek yoluna devam ediyor, tam da işte bu sebepten. Grup yönetimimizde yaptığımız değişikliklere, kabineyle ilgili oluşturduğumuz çerçeveye ve bunlardaki anlayışa baktığımızda kongrede de nasıl bir değişiklik ortaya çıkacağının izlerini çok net bir şekilde görebilirsiniz.”

“Yerel seçim hazırlıklarına ilişkin bir takvim söz konusu mu?” sorusuna Ünal, “Yerel seçim hazırlıklarına Kasım ayı gibi başlarız.” yanıtını verdi.

selyus