Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Kasım 2015

Mazbatalar tamam, sıra yeminde

AK Parti İstanbul’un TBMM’ne gitmeye hak kazanan 46 milletvekili, Çağlayan Adliye Sarayı Şehit Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’na gelerek İl Başkan Dr. Selim Temurci’nin kısa bir konuşmasının ardından İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül’ün elinden mazbatalarını aldılar.

AK Parti İstanbul 1., 2., 3. Bölge Milletvekilleri, mazbatalarını almak için Çağlayan Adliye Sarayı Şehit Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda toplandı. İl Başkan Dr. Selim Temurci’nin kısa bir konuşmasının ardından İstanbul’dan TBMM’ne gitmeye hak kazanan AK Parti’li 46 milletvekili mazbatalarını İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül’ün elinden aldılar.

Mazbata törenine Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Kurucu Üyeleri Hayati Yazıcı, Av. M. Belma Satır, İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, aralarında Ekrem Erdem, Ravza Kavakçı Kan, Erol Kaya, Mustafa Şentop, Av. Hurşit Yıldırım, Osman Boyraz, Hasan Turan, Haydar Ali Yıldız’ın da bulunduğu İstanbul Milletvekilleri, aralarında Av. Mustafa Demiral, Mehmet Hüsrev, Coşkun Koç’un da bulunduğu milletvekili adayları, aralarında Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun da bulunduğu ilçe belediye başkanları, aralarında Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un da bulunduğu İlçe Başkanları, İl yürütme ve yönetim kurulu üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı.

 

HER ŞEY İSTANBUL İÇİN, HER ŞEY TÜRKİYE İÇİN

İstanbul Milletvekilleri mazbata töreninde bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Seçimler ve bu süreç, bugün bizim için bir final günü. 10 Şubat’la 1 Kasım arası burada, bu final gününü bizlere yaşatan bütün İstanbullulara öncelikle teşekkür ediyorum. İstanbul’da çok farklı bir şey oldu. İstanbul’da biz katılım oranını, yüzde 88’lerin üzerine çıkardık. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu yarışta, bugün burada AK Parti’den seçilen çok değerli milletvekillerimiz var ama yarışta yarışanlar da önemlidir. Bu demokrasi bayramını hepimiz için bayrama dönüştüren İstanbul’da bizim milletvekilli adaylarımızla yarışan bütün partilerin milletvekillerine, seçilen seçilmeyen, onlara da teşekkür ediyoruz. Çünkü bir yarış oldu, demokrasi ve hukuk içerisinde, milletimiz ülkemizin önünü açtı ve aydınlık bir Türkiye’ye hep birlikte ‘merhaba’ dedik. Onun için ben bütün İstanbullulara demokrasiye olan katkıları için, oy oranlarımızı arttırdığı için, katılımı en yüksek noktaya çektiği için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı adına ve bizim bu anlamda demokrasiyi sahiplenen bir şehir olmamız adına şükranlarımı ifade ediyorum. Milletimizin teveccühüne mazhar olan AK Parti’nin 46 İstanbul vekilini bugün burada, bir final gününde Ankara’ya uğurluyoruz. Özellikle milletvekili seçilemeyen ama 88 adayımızın içinde olan, sıralamasına bakmadan teşkilatımızla geceli gündüzlü koşturan bütün kardeşlerime, milletvekili adaylarıma yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Her şey İstanbul için her şey Türkiye için” dedi.

 

selyus