Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ekim 2015

Mehmet Hüsrev, “Birinci sıradaki gibi partimin yükünü omuzlarımda hissediyorum”

Çayelili hemşerilerinin verdiği destek buluşmasında anlamlı ve içi dopdolu bir konuşma yapan AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev, “AK Parti Milletvekilli ’ne talip oldum ve banada bir görev verildi. 10. ve ya 30. sıradaki gibi değil birinci sıradaki gibi partimin yükünü omuzlarımda hissediyorum. Verilen görevi hakkıyla yapmak, inanmak ve o göreve sarılmak bizim asli görevimizdir.”

ÖZEL HABER / Hüseyin Adil Yelkenci

Bu adamın sırtı yere gelmez diye Anadolu’da çok güzel bir tabir vardır.. Akrabaları, yakınları, arkadaşları, dostları, Çayelilisi, Rizelisi, Rizeli olmayanının verdiği enerji ve destekle çok büyük bir aile ortamı oluşturan AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev’in evvel Allah sırtı yere gelmez. Kendisine verilen bu enerjiyle, bu güçle ve en önemlisi de bu sevgiyle ülkesine hizmet etmek için yola çıkan Milletvekili Adayı Hüsrev, güne duygu dolu ve heyecanla başladı. 25 Ekim Pazar günü Çayeli Dernekler Federasyonu (ÇAYDEF) salonunda İTO Gençlik Platformu’nun destekleriyle biraraya gelen Çayelililer, seçimlerde Mehmet Hüsrev’e destek sözü vermelerinin yanı sıra yakınlarında da oy isteyeceklerini ifade ettiler. AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev’e verilen destek buluşmasına:  AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Coşkun Koç, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Çayeli Vakfı Başkanı Ali Zeki Saruhan, ÇAYDEF Başkanı Yılmaz Hüsrev, STK temsilcileri ve Çayelililer katıldı.

TÜRKİYE 3 KASIM 2002 ÖNCESİ NE DURUMDAYDI, BUGÜN NE DURUMDA

Siyasetçilere güvenin olmadı eski Türkiye’nin olduğu günlerden bugünlere geldiklerini belirten AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Alametifarikası nedir Türkiye’nin, 20 sente muhtaç ettiler ülkemizi. Öyle değil mi, 20 sente muhtaç değil miydi bu Türkiye? Kapı kapı dolaşıp borç istediler. İMF’ye 23,5 milyar dolar borcu vardı bu ülkenin. O dönemler merkez bankası rezervleri 26 milyar dolardı. Kişi başına milli gelir 3 bin dolar, milletin gündemi ayrı, hükümetlerin gündemi ayrı idi. Hükümetin gündemini milletin gündemi oluşturması lazım. Bugün ise rezerv yaklaşık 200 milyar dolar, kişi başına milli gelir ise 10 bin doları geçti. Siyasetçilere güvenin olmadı bir eski Türkiye vardı. Kararlı bir biçimde sizlerden aldığımız güçle, sizlerin bize sağladığı sinerji ile gece gündüz demeden her yere koştuk, sorunları bir bir çözüm yoluna koyduk. Eğitim, sağlık, ulaştırma, sosyal politikalar, bayındırlık, aklınıza daha başka ne gelirse not edin ve kıyaslayın. Türkiye 3 Kasım 2002 öncesi ne durumdaydı, bugün ne durumda. Bu AK Parti hizmetlerinin farkıdır. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında kurulan bu kadrolar sağladı. Biz siyaseti hizmet etmek ve ülke sorunlarını çözmek için yapıyoruz” dedi.

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLLİĞİNE TALİP OLDUM”

Çayeli’nin Çayelilinin, Rize’nin, Rizelinin desteğini, gücünü ve sevgisini yanında görünce duygulanan AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev, “Özcan arkadaşım beni güzel taktim etti, hoşuma da gitmedi değil, kendisine teşekkür ederim. Yaklaşık bir aydır sahada yürüttüğüm siyasi çalışmalarımın en anlamlı ve önemli bir anını bu sabah burada keyifli bir şekelde yaşıyorum. Çünkü hemşerilerimle birlikteyim, evimdeyim, dostlarımlayım. Çok mutlu olmakla birlikte birazda heyecanlıyım. Bu heyecanım sizlere duyduğum muhabbetten ötürüdür. Anam burada, teyzem burada, ailem burada, akrabalarım burada, arkadaşlarım burada dostlarım burada, TSE’den arkadaşlarım burada, hemşerilerim burada, hülasa herkes burada. Burada olmanın öneminin yanında daha da anlam ve önem taşıyan bir süreç yaşıyoruz. Malumunuz; 1 Kasım Seçimleri, hem şahsımız hem de ülkemiz açısından, hatta ümmetimiz açısından çok daha fazla anlam ifade eden bir sürecin içindeyiz. Ben AK Parti Milletvekili Adayı’yım ve 30. sıradayım. Ben Fatih değilim, Kanuni de değilim, Yavuz Sultan hiç değilim. Bunun muzaffer komutanlığını belki yaşamıyorum ama ben bir göreve talip oldum. AK Parti Milletvekilli ’ne talip oldum. Banada bir görev verildi. 10. ve ya 30. sıradaki gibi değil birinci sıradaki gibi partimin yükünü omuzlarımda hissediyorum. Verilen görevi hakkıyla yapmak, inanmak ve o göreve sarılmak bizim asli görevimizdir. Sıralamamla ilgili birşey söyleme hakkımızda lüksümüzde yoktur. Biz gecemizi gündüzümüze katar harıl harıl çalışır, karşılığını da kuldan değil Allah’tan bekleriz.

Elbette ki hemşerilik duygusuyla benim yanımda olacak bu doğrultuda oy kullanacaksınız. Bundan şüphem yok. Oy vermenin yanında ben sizleri oy verdirme noktasına dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Yakınlarınızdan oy verdirme noktasında da gayretlerinizi istirham ediyorum. Hayallerimizin gerçekleşmesinde çok önemli bir sürecin yaşandığı seçimdir 1 Kasım. Sizleri bir Türk Milleti olarak bu seçimlere tüm hassasiyetinizi göstermeye davet ediyorum” diye konuştu.

 

“BİZİM 2023, 2053, 2071 HAYALLERİMİZ VAR”

Seçimlerde tokat yemek istemediklerini bir anıyla anlatan Mehmet Hüsrev, “Bu seçimlerde hayallerimizin gerçekleşmesi noktasında küçük bir anekdotu sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimizin küçükken gittiği gibi çocuk camiye gitmiş, hoca geçmişteki tarihi kahramanlıkları anlattıktan sonra çocuklara dönmüş herkes bir hayalini anlatsın. Bu çocukta hocam ben anlatabilir miyim demiş! Hocada anlat demiş. Hocam benim hayalim: komşu Remzi’nin kızını almak, İstanbul’a gitmek, Mercedes bir araba almak diye sayarken hoca buna bir çakmış, pir çakmış. Çocuk camiyi terk etmiş. Aylar, yıllar geçmiş ve köyüne dönmüş. Köyde hocayla karşılaşmış ve hocam sana hakkımı hiç helal etmiyorum demiş. Hoca niye diye cevap vermiş? Hayalimi sordunuz, ben hayalim olan Remzi’nin kızını almak, İstanbul’a gitmek, Mercedes bir araba almak, diğerlerini sayarken bana tokat attınız. Bu üçü gerçekleşti, diğerleri gerçekleşmedi.

 Bunu niye anlattım, bizim 2023,2053, 2071 hayallerimiz, vizyonlarımız var. Bu anlamda biz bu seçimlerde tokat yemek istemiyoruz. Oy istiyoruz, çiçek istiyoruz.”

 

“BİRLİKTELİĞİMİZ PEKİŞTİRMEK İÇİN DEĞERLİ ADAYLARIMIZA DESTEK VERMEK ZORUNDAYIZ”

Güven ve istikrar için bugün bir kurtuluş savaşı içerisinde olduklarına önemle dikkat çeken Çayeli Vakfı Başkanı Ali Zeki Saruhan, “Çayeli Vakfı olarak öğrencilerimize verdiğimiz burslar, hemşerilerimize yaptığımız hizmetlerin yanı sıra bir sivil toplum kuruluşu olarak bir görevimizde ülkemizin ve milletimizin hizmetinde her türlü gelişmelerde aktif rol almaktır. Önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak gençlerimizin daha iyi yetişmesine katkı sunduğumuz faaliyetlerimizin yanında, bugün burada bir işadamı olarak ta düşüncelerimizi size arz etmek istiyorum. Ülkemizin bugün geldiği nokta son derece güven ve istikrara ihtiyacı var. İş dünyası son derece tedirgin. Askerimiz ve polisimizin her biri bin fabrikadan daha kıymetlidir. Bir şehitte bin fabrikayı kapatır. Güven ve istikrar için bugün bir kurtuluş savaşı içerisindeyiz. Birlikteliğimiz pekiştirmek için değerli adaylarımıza destek vermek zorundayız” dedi.

    

“YÜREĞİMİZİN HER YANINDA VATAN SEVGİSİ, İNSAN SEVGİSİ VE ÜLKE SEVGİSİ VARDIR”

Hemşeri buluşmasında bir konuşma yapan ÇAYDEF Başkanı Yılmaz Hüsrev, “Millete hizmet etmenin Yüce Allah’a hizmet etmek olduğuna inan çok değerli milletvekili adaylarımız, bu toplumun içerisinde hiçbir karşılık beklemeden hizmet eden sivil toplum kurulularının çok değerli başkanları, yönetim kurulları, geleceğimizin umudu gençler ve bu toplumun çok değerli temel taşı olan hanımefendiler ve beyefendiler sizleri dünyanın en güzel şehir İstanbul’da ağırlıyoruz. Bu kapıdan içeri giren hiç kimseyi misafir olarak görmüyoruz, onlar bizim ailenin bir parçasıdır. Bütün Karadenizliler bu topluma ve insanlığa hizmet etmek için var olmuştur. Yüreğimizin her yanında vatan sevgisi, insan sevgisi ve ülke sevgisi vardır. İnanıyorum ki bu güzel sevdayı yaşatmak için yola çıkanlara Yüce Rabbim yardım edecek ve onların önünü açacaktır. Bu millete hizmet etmek için yola çıkan çok değerli milletvekili adaylarımıza, bugün buraya gelen kardeşlerime ömür boyu başarılar ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

selyus