Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Eylül 2016

Metin Külünk o isimlerle ilgili konuştu!

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, daha önce katıldığı televizyon programlarında bahsettiği illerdeki soruşturmalara müdahale edenler konusunda önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, günlerdir üstünde durduğu ve ismini saydığı illerdeki son gelişmeler ve kimler tarafından yapıldığına ilişken önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk’te yayınlanan Ne Oluyor? Programının sunucusu Şirin Payzın’ın sorularını cevaplayan Milletvekili Külünk, soruşturmayı yürüten savcı ve emniyet güçlerine müdahale edenleri bir kez daha uyardı.

 

Şirin Payzın, “Şimdi, her parti kendi öz eleştirisini yapar ama, ben AK Parti olarak size soruyorum. Diyorsunuz ki Sivas, Balıkesir…, üst düzey siyasetçiler çekin elinizi soruşturmalardan. Açın önünü. Sadece ellerini çekmekle mi kalacaklar. AK Parti demeyecek mi bunlara sen benim yöneticimsin, benim üst düzey siyasetçimsin, nasıl olup ta bu siyasi soruşturmalara gölgeni düşürüyorsun, müdahale ediyorsun. Bu sadece sizin aracılığınızla verilen mesajlarla mı kalacak?”

Milletvekili Metin Külünk, “Önce hakkı teslim edelim. Bu mücadeleyi kim yürütüyor şu anda? Amiral gemisi kim? AK Parti. Kim? AK Parti’nin Milletvekilleri. Kim? AK Parti’nin kurmay kadrosu. Kim? Halkın seçtiği AK Parti Hükümeti. Başbakanımız ve halkın seçtiği yüzde 52 oyla cumhurbaşkanlığı makamında bulunan sayın Erdoğan liderliğinde..

İl başkanı, ilçe başkanı, bulunduğu illerdeki belediye başkanları ile birlikte bu kadrolara inanan Sivil Toplum Örgütleri, işin kamu tarafında da yargı ve güvenlik bürokrasisi şu anda bu mücadeleyi veriyor. Ama kurmay kadro kim? AK Parti hareketi.. Türkiye’de bu ciddi mücadeleyi veren AK Parti kadroları. Tabi ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin içtenlikli desteğini, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu süreçteki yaklaşımı saygın ve devlet üstü bir mesele olarak kabul edilir. Ama yerel güçler var. İllerde, orada saydığım A ili, B ili, C ili. O saydığımız illerin hepsinde bir kere bizim milletvekili arkadaşlarımız var. Onlar orada ciddi mücadele ve ciddi gayret ediyor.” dedi.  

Şirin Payzın, “Peki bunu söylerken kimi kast ediyorsunuz? Üst düzey siyasetçi derken ne demek istiyorsunuz? “

Milletvekili Külünk, “Yerel güçleri kastediyorum. Üst düzey siyasetçi derken, kendilerini bilen arkadaşları kastediyorum.”

Peki onların kim olduğunu sizde biliyor musunuz?

Milletvekili Külünk, “Ben biliyorum kim olduklarını. İsim vermiyorum. İsim vermek yakışmaz ama Hatay’da milletvekili arkadaşlarımızın ne kadar can haraç koştuğunu biliyorum.  Ordu’daki arkadaşlarımızın bu örgütler mücadelede ne kadar gayret ettiklerini biliyorum. Ha keza Sivas’ta. Ama o illerde kendilerini bilenlere o örgütle mücadele noktasında çağrıda bulunuyorum. Bu örgütle mücadele duygusal bağlarımızın ötesinde bir devlet meselesidir. Bu örgüte yönelik savcılarımızın, emniyet güçlerimizin soruşturmalarına müdahaleyi hissettirecek dahi bir çabanın içerisinde hiç kimse olmamalı diyorum. Bu illa o ildeki üst düzey bir siyasetçi, illa o ilde siyaset üstü bir tipte olabilir. O ilin yerel güçleri var. O ilin eşrafı var. Onlara diyorum ki çekin ellerinizi, yani o yerel güçlere. Orada siyasette de olabilir bunlar.  Gidip ben adam kefilim demeyin kardeşim. Gidip ben bunu tanıyorum demeyin.  Ya da gözaltındaki bir adamı emniyetten kurtarmak için bir çaba içerisine girmeyin. Sayın cumhurbaşkanımızın açık çağrısı var. Bu bilgilerle ilgili ofisimde tam 2 bin sayfa mektup var. Bunların giriş tarihi de son 3 gün olanlar.

Bu meseleyi siyasi ve devlet üstü meselesi olarak kabul eden herkes; lütfen emniyetin ve savcıların üzerinde, duygusal bağlarınız üzerinden eğer iyi niyetli dahi olsanız yapmayın, yanlış yapıyorsunuz. ” şeklinde konuştu.   

Şirin Payzın, “Peki bizatihi bu bile suç değil mi, bu sadece yapmayın demekle mi kalacak?”

Milletvekili Külünk, “Tabi ki suç. Şundan eminim ki AK Parti genel merkezimiz bu konuda son derece titiz bir çalışma yapıyor. Son derece hassas bir çalışma yapıyor. Ve kendilerine gelen bu bilgiler doğrultusunda illerdeki soruşturmaların çok daha güçlü ve adil bir şekilde yönetilmesi noktasında hükümetimizin bu anlamda yaptığı çalışmalara destek olacak şekilde adımlar atıyor ve atmaya da devam edecek.” diye konuştu.

Şirin Payzın, “Sıraladığınız iller: Urfa, Tokat, Malatya, Antalya, Hatay, Trakya, Van. Türkiye’nin neredeyse bütün illerini kaplayan bir durum var.”

 

İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Şu hakkı da teslim edelim. O illerin hepsinde de milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanı arkadaşlarımız, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, topyekûn son derece canhıraş bir mücadelenin içerisindeler.” diye konuşmasını tamamladı.

 

selyus