Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Şubat 2016

Milletvekili Yıldırım, “Sigarayla mücadelede 4. ülkeyiz”

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Hurşit Yıldırım, ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde yaptığı açıklamada: “AK Parti olarak bunu başardık ve şu an dünyada sigara ile mücadele eden en iyi 4. ülkeyiz” dedi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Hurşit Yıldırım, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü”nde önemli açıklamalarda bulundu. Tiryakiler önce bırakmaya karar vermeli, sonra tıbbi yardım almalıdır diyen Milletvekili Yıldırım, “AK Parti olarak bunu başardık ve şu an dünyada sigara ile mücadele eden en iyi 4. ülkeyiz. Sigaraya olan savaşımız ve toplumumuzu bilgilendirme, bu anlamda farklılık yaratma çalışmalarımız devam edecektir” diye açıklama yaptı.

“TİRYAKİLER ÖNCE BIRAKMAYA KARAR VERMELİ”

Sigaranın en büyük ölüm nedeni olduğunu belirten Milletvekili Yıldırım, Türkiye’de milyarlarca lira sigaraya ve bir o kadar para da sigaraya bağlı hastalıkların mücadelesi için harcandığını dile getirdi. Av. Hurşit Yıldırım, “Ülkemizde sigaraya karşı etkin mücadele ediliyor. Sigara içmek bir hastalıktır, nedeni tütündür ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tiryakiler önce bırakmaya karar vermeli, sonra tıbbi yardım almalıdır. Çünkü ölüm nedenlerine bakıldığında dünyada sigaranın en büyük ölüm nedeni olduğunu biliyoruz. Eski bir sporcu olarak bu konuya gösterdiğim hassasiyet çok daha farklı. Çünkü spor yaparak yetişen bir gençliğin geleceğe yapılabilecek en güzel yatırım olduğuna inanan biriyim. Bu nedenle hem şahsım hem de AK Parti’miz olarak sigaradan uzak, sağlıklı ve sporu seven bir gençlik, dumansız hava sahasına sahip bir toplum için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“SON 4 YILDA YAKLAŞIK 2,5 MİLYON KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI”

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, dünyada sigara ile en iyi mücadele eden 4. ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yaparak; “Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun 4 yıl önce sigaraya karşı açtığı savaş harika sonuçlar verdi. Özellikle Sağlık Bakanlığımızın da katkılarıyla son 4 yılda yaklaşık 2,5 milyon kişi sigarayı bıraktı.

Kanserle olan mücadelede çok önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Bunlar ciddi anlamda mücadele ve toplum duyarlılığı isteyen meselelerdir. AK Parti olarak bunu başardık ve şu an dünyada sigara ile mücadele eden en iyi 4. ülkeyiz. Sigaraya olan savaşımız ve toplumumuzu bilgilendirme, bu anlamda farklılık yaratma çalışmalarımız devam edecektir. Bu vesile ile sigarayı bırakan vatandaşlarımızı canı gönülden kutluyor, hala sigara kullanan insanlarımızın da bu illetten en kısa zamanda kurtulmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

selyus