Muharrem İnce’den dün dündür, bugün bugündür!

FOX TV’deki canlı yayında ‘Seçimi kaybederseniz Kılıçdaoğlu’nun karşısına yine çıkar mısınız? sorusuna cevap veren Muharrem İnce, “Ben vefalı bir insanım, Sayın Genel Başkanımızın karşısına bir daha asla çıkmam” dedi ve bir gün sonra aday olduğunu açıkladı.

Muharrem İnce, Adalet Parti ve Doğru Yol Partisi’nin eski genel başkanı ve merhum Süleyman Demirel’in “dün dündür, bugün bugündür” sözü gibi dün aday olmam deyip bir gün sonra adaylığını açıkladı..!!

CHP kurultay delegelerinin 16 Temmuz Pazartesi günü olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza sürecinde sona gelindi.

Muhalefetin bu hareketliliğinden yararlanmak isteyen çarkçı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına ‘bir daha asla çıkmam’ diye verdiği sözü bir gün sonra aday olduğunu açıklayarak tutmadı.

FOX TV’deki canlı yayında Fatih Portakal’ın sorusu üzerine, “Sayın Kılıçdaroğlu’na haksızlık yapamam. Ola ki kazanamadım… Genel başkanımız gel bana danışman ol derse danışman olurum, yardımcı ol derse yardımcı olurum ama asla karşısına aday olmam..!!

Çünkü karşısına aday olduğu bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı yapmışsa ben vefalı insanım, kendisiyle böyle bir yarışa asla girmem” diyen Muharrem İnce bir gün sonra aday oldu…

İMZANI GERİ AL’ DİYE BASKI YAPIYORLAR

Bir televizyon kanalında konuşan Muharrem İnce, kurultay çağrısını tekrarlayarak, “Yarın 1.250 delege imza vermezse, ben çekilirim kenara. 1.250 delegemiz bu akşam şuna karar verecek; ‘bizim hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmek mi, yoksa CHP’yi mi yönetmek, ya da Beşiktaş, Çankaya, Kadıköy’ü yönetmek mi?” dedi. İnce şöyle devam etti: “Anadolu’da 100 milletvekili geziyor. ‘İmzanı geri al’ diye baskı yapıyorlar. Bunları sadece Genel Başkan’a gösteririm. Ses kayıtları, mesajlar var. Ben şimdiden uyarıyorum, tehlikeyi görüyorum. Yerel seçimler var, belediyelerin yarısını kaybediyoruz. Belediye başkanlarına, meclis üyelerine sesleniyorum. Partinin oyu yüzde 15’e düşerse senin adaylığın ne işe yarayacak? Ancak masraf olacak.”

selyus