Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ağustos 2018

Murat Cebecioğlu, “Bizde görev istenmez verilir, ben hazırım!”

Cebecioğlu, “Partimin kuruluşundan bu yana kutlu davamıza hizmet ediyorum. Bizde görev istenmez verilir. Parti büyüklerimiz görev tevdi ettiği takdirde siyasi ve yerel yönetimler tecrübemle ben göreve hazırım. Takdir büyüklerimin” dedi. 

Esenyurt’un tanınmış işadamı, ekonomist ve aynı zamanda AK Parti Esyurt’un kanaat önderi Murat Cebecioğlu, Esenyurt Haberleri Gazetesine verdiği demeçte önemli açıklamalarda bulundu.

2019 Yerel seçimlerinde Esenyurt Belediye Başkanlığı için aday adayı olacak mısın? sorusunu da haberin içinde cevap bulunabileceğini ifade eden Cebecioğlu, ilçenin hem yerlilerinden hem de hatırı sayılı, tanınmışlık oranı en yüksek birkaç isimden biri…

Esenyurt doğan, Esenyurt’ta yetişen, 2004 ve 2014 yerel seçimlerinde 2 dönem AK Parti Esenyurt Belediye Meclis Üyeliği ve başkan danışmanlığı yapan Cebecioğlu, aynı zamanda İlçede ticaretle uğraşan ve Esenyurt Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği, Esenyurt Emniyet Güçlerine Destek Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Esenyurt Kızılay Üyesidir. Cebecioğlu, 2015 genel seçimlerin de AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı için Başkan Danışmanlığı görevinden istifa etmişti.

BİRÇOK  STK’DA GÖREV ALDI…

Esenyurtspor, Örnekspor ve çeşitli spor kulüplerinde yöneticilik yapan Cebecioğlu, daha sonra İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Esenyurt Amatör Spor Kulüplerine Destek Derneği Kurucu Başkanı ve halen Başkan Vekili görevi yapmış, birçok projede de imzası olan başarılı bir isim.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte gerek sosyal medya gerekse bölgede Murat Cebecioğlu’nun ismi çok fazla belediye başkanı adaylığı için telaffuz ediliyor. Birçok kanaat önderi ve ilçenin ileri gelenlerinin aday olması yönünde destek verdiği Cebecioğlu, gerek Esenyurt gerek Ankara’da bu konuda istişareler yaptığı biliniyor. Peki; Esenyurt’un köy halinden bugün büyük bir ilçe haline geldiğini görmüş bir isim olan Murat Cebecioğlu, ilerleyen sürelerde bir açıklama yaparak aday olacak mı olmayacak mı? kamuoyunu bilgilendirecek mi merak konusu!

“PARTİ BÜYÜKLERİM TAKDİR EDERSE BEN HAZIRIM”

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Esenyurt’un marka ismi ve tecrübeli siyasetçisi Murat Cebecioğlu’na “24 Haziran seçimlerinde PKK destekçisi HDP Esenyurt’tan yüzde 23,5 oy aldı ve AK Parti büyük oy kaybına uğradı, Esenyurt’un tekrar ayağa kalkması için sizin gibi tecrübeli isimlere ihtiyacı var, Esenyurt Belediye Başkanlığı’na aday mısınız diye sorduk? Cebecioğlu’da “Partimin kuruluşundan bu yana kutlu davamıza hizmet ediyorum. Bizde görev istenmez verilir. Parti büyüklerimiz görev tevdi ettiği takdirde siyasi ve yerel yönetimler tecrübemle ben göreve hazırım. Takdir büyüklerimin” dedi.

MURAT CEBECİOĞLU KİMDİR?

Murat Cebecioğlu, 1973 İstanbul Esenyurt doğumlu. İlkokul Ortaokul ve Lise eğitimini Esenyurt’ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Lisans mezunu olduktan sonra, Gelişim Üniversitesi’nde Ekonomi ve Finans Yüksek Lisansını tamamladı.

Aslen bir dede tarafı Kastamonu İnebolu’dan, bir dede tarafı Balkanlardan göç ederek Esenyurt’a ilk yerleşenlerden olup, 1928 yılından itibaren Esenyurt’ta ikamet etmekteler.

Evli ve 3 çocuk babası olan Cebecioğlu, Vatani görevini güneydoğuda yaptı. Otomotiv ve inşaat işleriyle ticari hayatıma devam ettiren Cebecioğlu Esenyurtsporda hem futbol oynadı hem de antrenörlük yaptı. Cebecioğlu, İlçede bulunan birçok dernekte aktif olarak görevlerde bulunmaktadır.

Siyasi hayatı 1994 den itibaren Refah Partisi, Fazilet Partisi, 2001 den itibaren AK Parti’de siyasetin içinde olan Cebecioğlu, 2 dönem belediye meclis üyeliği ve spordan sorumlu başkan danışmanı olarak görevlerde bulundu. Bu görevde 2004’ten itibaren on binlerce Esenyurt’luya spor faaliyetleri organize etti.

2002,2007, 2011, 2015, 2017 genel seçimlerinde 2004, 2009, 2014 yerel seçimlerinde ve referandumlarda okul sorumlusu ve mahalle sorumlusu olarak görev yaptı.

EĞİTİM DURUMU   

Beykent Üniversitesi Pazarlama Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi İşletme Lisans

Gelişim Üniversitesi Ekonomi Finans Yüksek lisans mezunu

SİYASİ HAYATI

2004_2009 Esenyurt Belediyesi AK Parti Meclis Üyeliğine seçildi.

2009-2014 Esenyurt Belediyesi Spordan Sorumlu Başkan Danışmanlığı

2014 – Esenyurt Belediyesi AK Parti Meclis Üyeliğine seçildi.

2015 Haziran Genel Seçimleri AKPARTİ İstanbul Milletvekili Aday Adaylığında Bulundu.

GÖREV ALDIĞI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Esenyurt Kültür Sanat ve Spor Derneği Başkanı

Esenyurt Spor Kulüpleri Birliği Kurucu Başkanı ve Halen Başkanvekili olarak devam etmektedir.

Esenyurt Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi

Esenyurt Emniyet Güçleri Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

Esenyurt Kızılay Derneği Üyesi

Esenyurtspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi,

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi,

Esenyurt Örnek Spor Yönetim Kurulu Üyesi.

selyus