Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Aralık 2017

Mustafa Gürkan’dan “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” açıklaması

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısı ile bir açıklama yaptı. AK Parti kadrolarında kadınların üstlendiği görev takdire şayan olduğunu dile getiren Başkan Gürkan, yaptığı icraatlarla İstanbul’da örnek işler çıkaran Beykoz İlçe Kadın Kollarından da bahsetmeyi unutmadı.

“TÜRKİYE’DE KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI BİR ÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN ÖNCE VERİLMİŞTİR”

Başkan Gürkan, “Türkiye Cumhuriyeti, muasır medeniyet seviyesine ulaşma’ yolunda eşitliği amaçlayan köklü değişiklikler gerçekleştirmiştir. Bu süreçte kadın-erkek ayrımı olmaksızın kişi hak ve özgürlükleri genişletilerek, Türk kadınının toplumsal konumunun yükseltilmesi sağlanmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk kadınına, belediye seçimlerine katılma hakkı, muhtar, köy ihtiyar kurulu üyeliğine seçme ve seçilme hakkı, milletvekili seçme ve seçilme hakkı gibi hakları, birçok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Ayrıca AK Parti kadrolarımızda kadınlarımızın üstlendiği görev takdire şayandır…

Teşkilatımızda gece gündüz demeden görev yapan ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanımız ve ekibi başta olmak üzere…. fedakarlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm kadınlarımızın ‘5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutluyor ve dünyadaki her türlü zorluğun üstesinden gelecek iradeye sahip oldukları bilinciyle, kendilerine mutlu, sağlıklı günler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

selyus