Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Mayıs 2017

Ömer Şahan, Aykurt Nuhoğlu’nu kevgire çevirdi

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısına katılan İBB Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu eleştiri yağmuruna tutarak adeta kevgire çevirdi.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Her yıl Kadıköy Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetleriyle ilgili basın toplantısı yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı, ulusal ve yerel basınla bir araya geldi. İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılarak altı çizilecek bir çok açıklama yapan İBB Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun eleştiri yağmuruna tuttu. Şahan, tabiri caizse Başkan Nuhoğlu’nu adeta kevgire çevirdi.

“SAYIMIZ AZ OLMASINA RAĞMEN ASLANLAR GİBİ MUHALEFET EDİYORUZ”

Böyle güzel bir günün sabahında sizlerle beraber olmak, sizlerle Kadıköy’de sohbet edebilmek, hem Kadıköy’le ilgili projelerimizi hem de Kadıköy’le ilgili uzun vadede düşüncelerimizi, Kadıköy Belediyesi’nin bugüne kadar yapmadığı işleri, AK Parti Hükümetinin ve AK Parti’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle son bir yılda devam eden projeleriyle ilgili sizlere bilgi vereceğim diyerek konuşmasına başlayan İBB Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Değerli basın mensupları, burada bir sohbet ortamında sizlerle beraberiz. Kadıköy Belediyesi’nde 40 CHP’li meclis üyesi var. İstanbul’da en çok meclis üyesinin olduğu ilçe burası. Biz de 6 kişi Kadıköy’de meclis üyeliği yapıyoruz. Özellikle Türkiye’deki bir muhalefet edememe durumu var. Kim bilir belkide muhalefetin hiçbir proje sunamama durumu var! Ancak Kadıköy’de bu tersine oldu. Geride bıraktığımız 3 yıllık süre zarfında sayımız az olmasına rağmen aslanlar gibi muhalefet ediyoruz.” dedi.

“BİZ 3 YILLIK SÜRE ZARFINDA BAŞKAN NUHOĞLU’NUN AKLINDAKİ KADIKÖY’LE İLGİLİ BİR ŞEY GÖREMEDİK”

Bir şeye karşı çıkmak yerine bir şeyin yanında olmak, ortaya bir proje üretmek ve bir eser kazandırmak anlayışıyla mecliste bir çok önerge verdiklerini ifade eden Ömer Şahan, “Meclise verdiğimiz teklif, önerge ve projelerimizi Kadıköy belediye başkanı ile de değerlendirmemize rağmen maalesef hiçbir yanıt alamadık. Şunu anlayabilirim; bir siyasi fikir olarak bizimle aynı pencerede olmayabilirsiniz, halkı düşünüyor olabilirsiniz, dünya görüşünüz farklı olabilir ama bir kenti yönetiyorsanız fikirlerinizi bir kenara bırakıp kentte yaşayan insanlar neler istiyorsa, kentte yaşayan emekli nasıl mutlu olacaksa ve o mutluluğun formülünü kim getiriyorsa ona bakmanız, dikkate almanız lazım.

‘Doğruyu kimin söylediğine değil, söylenenin doğru mu yanlış mı olduğuna bakmanız lazım. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu 2014 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak sahada seçmenin karşısına ‘Aklımdaki Kadıköy’ sloganıyla çıktı. Biz 3 yıllık süre zarfında Başkan Nuhoğlu’nun aklındaki Kadıköy’le ilgili bir şey göremedik. Mecliste faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda kendisine 25 dakika soru sorduk. Senin aklındaki Kadıköy, sokakları çamur içinde, sokakları kamyonlardan girilmeyen, inşaattan girilmeyen, kaldırımları işkal altında olan bir Kadıköy’se yazıklar olsun dedik.

Bizim aklımızdaki Kadıköy ise slaytta izlediğimiz, modern, insanların yaşarken mutlu olduğu bir Kadıköy dedim. Maalesef başkanın buradaki samimiyetlerini de gördük. Söz vermek, sözünün arkasında durmak her kişinin yapacağı iş değil, er kişinin yapacağı iştir.” diye konuştu.

“19 MAYIS MAHALLESİ’NE MUHTAR OLSAYDIN YA NİYE KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI OLDUN”

Şahan, “AK Parti’ye oy versin vermesin, hükümetimize oy versin vermesin, belediyede bize oy versin, vermesin vatandaşlarımıza sorun, yüzde 99’u ‘AK Parti bir şey söylediyse onu yapar’ der. Recep Tayyip Erdoğan bir şey söylemişse yerine getirir der.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na Kadıköylülere ne vaat ettiniz de yerine getirdiniz diye sordum? Cevap yok! Vaatlerinden bir tanesini sizlerle paylaşacağım. 21 mahalleye mahalle evi yapacağım sözü verdi. Sordum kendisine kaç tane mahalle evi yaptın diye, cevap olarak ‘bir tane yaptım’ dedi. Nereye yaptın diye sorduğumda 19 Mayıs Mahallesi’ne yaptığını söyledi. Bende kendisine o zaman 19 Mayıs Mahallesi’ne muhtar olsaydın ya niye Kadıköy Belediye Başkanı oldun diye tepki verdim.” şeklinde konuştu.

“SİZ ATATÜRKÇÜ, LAİK, CUMHURİYETÇİ KADIKÖYLÜLERE İHANET Mİ EDİYORSUNUZ?”

Konuşmasına devam eden İB Meclis Üyesi Ömer Şahan, “Kadıköy Belediye Meclisine önemli bir önerge verdik. Kadıköy’e bir Başöğretmen Atatürk Müzesi kazandıralım dedik. Belediye meclis üyesi olduğumuzun ilk gününde sözlü, ikinci ayında yine sözlü, üç kerede tüm meclis üyelerimizin imzasıyla yazılı önerge verdik. Dedik ki Atatürk’ün çocukluğuyla öğrencilik hayatının sonuna kadar, eğitime bakış açısını bilimle ilgili çalışmalarını, yaptığı geometrik kitabını bu müzede anlatalım dedik. Ama önergelerimizin hiç birini yerine getirmediler.

Biz bunu teklif ederken, onlar Hazreti Peygamber Efendimize hakaret eden o adi derginin çıkardığı karikatürü kendi gazetelerinde yayınladılar. Biz Atatürk Müzesi yapalım dediğimizin arifesinde onlar kendi yayın organlarında o karikatürü yayınladılar. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na buradan soruyorum: ‘Siz AK Parti’liler bu Atatürk Müzesi’ni düşündüğü ve teklif ettiği için mi yapmıyorsunuz, yoksa siz Atatürkçü, Laik, Cumhuriyetçi Kadıköylülere ihanet mi ediyorsunuz?” dedi.

“HEM MERKEZİ HÜKÜMET HEM DE İBB OLARAK 13 YILDA KADIKÖY’E KAZANDIRDIKLARIMIZ VE KAZANDIRACAKLARIMIZ”

Şahan, “Kadıköy Belediyesi 28 yılda Kadıköy’e yaptığı kalıcı bir şer şey yok ancak bizim hem merkezi hükümet hem de İBB olarak 13 yılda Kadıköy’e kazandırdığımız bir çok şey var. Hükümet olarak 20’den fazla okul yaptık. Tüm okullarda deprem güçlendirmesi yaptık. Hastaneler yaptık. İBB olarak AK Parti Yerel Yönetimler modeliyle Kadıköy’de 2,204 milyar liralık yatırım yaptık. Kalıcı yatırımlar sonrası Kadıköy’de kişi başına düşen yatırım miktarı 4730 Türk Lirası. 56 bin metrekare kamulaştırılıp Kadıköylülere kazandırıldı. 2 tane köprülü kavşak yaptık. Metro, Marmaray, içinde 14 adet parkın olduğu Kadıköy Sahil düzenlemesi, Bostancı’dan rıhtıma kadar Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nin düzenlemesini merkezi yönetim ve AK Parti’li büyükşehir belediyesi yaptı.

Kadıköy Belediyesi gibi yapacağız, edeceğiz ama ortada bir şey olmayan değil, biz size bazılarını başlattığımız bazılarını da başlatacağımız projelerden bahsetmek istiyoruz. 4 durağı Kadıköy sınırlarında kalan Dudullu-Bostancı Metro Hattı. Yapacağız demiyoruz, şu an başladı. İnşallah da söz verdiğimiz gibi 2018’in sonunda bu metro hattını da bitireceğiz.

Yine, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metrosunun ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı.

Bunların 28 yılda Kadıköy’e kazandırdıkları bir tane otopark yok. Biz 3 tane otopark yapıyoruz. Özellikle de Caferağa Mahallesi sakinleri uzun yıllardır sorunu olan otoparkına kavuşacak.

Yine Kadıköylüler ve İstanbulluları ilgilendiren çok önemli proje var. Kadıköy Kent Meydanı. Biliyorsunuz Kadıköy Kent Meydanı’nın projesini yaptıktan sonra CHP’li meclis üyeleri mahkemeye taşıdılar. Ben onlara hem Kadıköy Belediye Meclisinde hem de İBB Meclisinde şunu söyledim: ‘Bir şeye karşı olmak, bir şeye hayır demek eğer milletin menfaatineyse ona hayır demek ihanet olur. Kadıköy’e yapılacak olan o modern kent meydanından, parklardan, yeşil alanların neyinden rahatsızsınız da dava açtınız? Davayı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kazandı. 60 milyon lira bütçeli Kadıköy’e kent düzenlemesi yapıyoruz.

Yine çok önemli bir başka proje, yüzde 80’i tamamlanan Hasanpaşa Gazhane Kültür Merkezi’ni 2017 yılının sonunda inşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’la birlikte hep beraber açacağız. 39,115 metrekare gazhane arsasının tamamını restore ediyoruz. İçinde sergi salonları, konferans salonları, cep sineması, müzeler. CHP’i Kadıköy Belediyesi’ne bak, CKM’nin yarısı sinema. Yap işlet devret, kiralık. Kozyy’e bakın, yarısı AVM. Yap işlet devret, kiralık. Biz de yap işlet yok, satmak yok, kiralamak yok. Tamamı büyükşehirin, tamamı bizim, tamamı Kadıköylülerin olan Hasanpaşa Gazhaneyi Kadıköylülere armağan edeceğiz.

Kadıköylüler için bir başka önemli çalışmamız da Kurbağalıder. Bir kere şunu iyi bilin. İBB Meclisinde CHP’li meclis üyeleri Kurbağalıdere projesinin yapılmaması yönünde hayır oyu verdi. Burada 5,650 metre ıslah yaptık. Biz diyoruz ki artık orada kurbağalar mutlu, Kadıköylüler huzurlu.

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, bize ‘Selamiçeşme Üst geçidi çok eskidi, İBB’den izin alın biz yapalım’ dedi. Bende kedisine sizin işiniz yıkmak, yaptığınız bir şey yok. Siz yapana kadar 10 sene geçer, bırak biz büyükşehir yaptıralım dedik ve İBB Meclisinden buraya 10 milyon bütçe çıkarttık. Şu an burada çalışma devam ediyor.” diyerek konuşmasını tamamladı

selyus