Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Eylül 2015

PKK’lı medya grubu

Terör ve terör örgütlerine sahip olduğu medya organlarıyla destek veren Aydın Doğan, Güneş Gazetesi’nin ortaya çıkardığı belgelere tepki gösterdi. Ancak hesap vermesi gereken başka belgeler de var.Terör örgütlerine verdiği destek gün gibi ortaya çıkan Aydın Doğan Medyası’na, Güneş Gazetesi’nin yayınladığı belgeler ihbar kabul edilerek “terör propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlatıldı.

Teröristlere açıkça kol kanat geren Doğan Medyası’nın Grup Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve birçok yöneticisinin önümüzdeki günlerde yaptıkları terör propagandası nedeniyle ifadesi alınacak. Doğan Medyası terör örgütüne destek çikan yayınlarıyla ilgili soruşturma başlatılmasının ardından yine en iyi bildiği işi yaparak Güneş Gazetesi’ne ve kendisine soruşturma açan savcıyı hedef gösterip saldırdı.

TERÖRİSTLERE ÖZEL YAYIN

Tarih 17.08.2015.  Aydın Doğan’ın sahibi olduğu medya grubunun ajansı DHA Tunceli’de yol kesen teröristleri şirin göstermek için elinden geleni yaptı. PKK’lıların kimlik kontrolü ile başlayan DHA’nın video haberinde, biri kadın iki teröristin propagandası, örgüt çalışmalarını anlatan açıklamaları ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hedef alan açıklamaları olduğu gibi yayınlandı. PKK’lılar gelin ve damatla halay çekti, şarkıcılar yolu kesilen konvoyun önünde türkü söyledi.

DHKP-C’LİYE SANSÜR

Tarih 19.08.2015. Eli kanlı PKK’lı teröristler Siirt’te 8 askeri şehit etti. Aydın Doğan’a ait DHA, akıl almaz bir yayına imza atarak şehitlerin parçalanmış bedenlerine ait fotoğrafları bütün dünyaya sansürsüz dağıttı, saatler sonra kullanmayın diye uyarı gönderdi. Ama fotoğraf çoktan her yere ulaşmıştı. Ancak DHA aynı gün Dolmabahçe’de polislere kurşun yağdırıp bomba atan teröristlerin fotoğrafını abonelerine sansürleyerek servis etti.

PKK’LIYI KÖYLÜ DİYE KONUŞTURDU

Tarih 21.08. 2015. DHA yine basın tarihine geçecek bir skandala imza attı. Silvan’da PKK’lı terörist ile röportaj yapıp ‘yöre sakini’ diye servis etti. ‘Asker sivillere saldırdı’ yalanını söyleyen teröristin, kamplarda eğitim aldığı belgelendi. Röportajda, güvenlik güçlerinin sivil halka saldırdığı yönünde örgütün oluşturmak istediği algıya yönelik ifadeler kullanan Yılmaz B’nin, sosyal medyadaki hesabında elinde uzun namlulu silah, üzerinde de YPG’yi temsil eden giysi bulunan fotoğraflarını paylaştığı ortaya çıktı.

TERÖRİSTİ EKRANA ÇIKARDI, ÖZÜR DİLEMEDİ

Aydın Doğan’ın gözbebeği Cüneyt Özdemir, CNNTURK’teki programına “kırmızı fularlı kız” diye PKK’lı bir teröristi çıkarmış, “yüzündeki gülümsemeyi hiç kaybetme” diyerek güzellemede bulunmuştu. Aydın Doğan medyası o haberle ilgili kendini “Nereden bilelim dağa çıkacağını” diye savundu. Ancak ne var ki kamuoyuna teröristi canlı yayına çıkardıkları için bir özür bile dilemedi.

BUNLARI TV’YE KİM ÇIKARDI?

Doğan Grubu’na ait CNN Türk’te “Ne Oluyor?” programında Şirin Payzın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eski başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ı konuk olarak ağırlarken, canlı yayında söylediği skandal ifadelerle tepki çekti. Gerek 7 Haziran seçimleri öncesinde gerekse seçimlerden sonra hazırladığı programlarda çok sayıda HDP’liyi konuk alan Şirin Payzın, basın özgürlüğüne dair değerlendirmelerde bulunan Mahçupyan’ın “Basın özgürdür. Kimi isteyip de ekrana çıkaramıyorsunuz?” sorusuna “Mesela HDP’lileri CNN Türk’e çıkaramıyoruz” dedi. Bu yorumun hemen ardından sosyal medya üzerinden binlerce kullanıcı, Şirin Payzın’a konuk ettiği HDP’lileri bir bir sıraladı. En çok paylaşılan görüntüler ise CNN Türk’te Selahattin Demirtaş’ın ‘bağlama’ çaldığı o program oldu.

 

 

selyus