Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Kasım 2017

Ravza Kavakçı “Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmemiz lazım”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, “Gece gündüz demeden çalışan, dünya mazlumlarının, ümmetin de ötesinde dünya mazlumlarının yükünü omzuna yüklenmiş Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmemiz lazım, ona karşı sorumluluğumuz var. Onun da ötesinde bizim, milletvekili ya da genel başkan yardımcısı, teşkilat ya da sivil toplum mensupları olarak bizim Rabb’imize sorumluğumuz var.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından AK Parti’nin iktidara gelişinin 15. yılı dolayısıyla Üsküdar Çavuşdere Spor Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti’nin büyük sıkıntılarla kapı kapı dolaşan kadınlarıyla, koşturan gençleriyle, ana kademesiyle bugünlere geldiğini belirten Ravza Kavakçı, “AK Parti öncesi dönemi de partimizin kurulmasına vesile olan önceki büyüklerimizi de şöyle bir hatırladığımızda düşünüyorum; o zaman böyle salonlarda bir arada olmayı, partimizin belediyeleri olacağını, kadınlar olarak önümüzün açılacağını, gençlerin önünü açan bir anayasa değişikliği geçireceğimizi asla hayal edemezdik. Kapılara gittiğimizde, zaman zaman yüzümüze kapılar kapatıldığında bugünlere geleceğimizi asla hayal edemezdik. O zaman teşkilat toplantılarımızda bizim ikramlarımız zeytin ve peynir, eğer şanslıysak simitti. Esmer ekmek falan lükstü bizim için. O zaman teşkilat mensuplarımız, AK Parti’nin ilk günlerinde olduğu gibi büyük sıkıntılarla, hanımların bir kısmı ceplerinde dönüş parası olmadan, gece gündüz demeden çalıştı. En alt kademesinden, sandık müşahidinden sokak sorumlusuna kadar, en tepeye kadar herkes gece gündüz çalıştı ve Rabb’imin lütfuyla bugünlere geldik.”

Kavakcı, “Bu kadar çalışkan bir Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız varken, bizim vazifemiz onun yükünü hafifletmek. Milletvekilliği, ilçe başkanlığı, mahalle başkanlığı, genel başkan yardımcılığı, bakanlık, belediye başkanlığı bunlar güzel hizmet alanları, şeref bizim için ama bunların ötesinde bizim hem bu teşkilata ilk gününden itibaren gönül veren kardeşlerimize borcumuz var. Gece gündüz demeden çalışan, dünya mazlumlarının, ümmetin de ötesinde dünya mazlumlarının yükünü omzuna yüklenmiş Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmemiz lazım, ona karşı sorumluluğumuz var. Onun da ötesinde bizim, milletvekili ya da genel başkan yardımcısı, teşkilat ya da sivil toplum mensupları olarak bizim Rabb’imize sorumluğumuz var. Makamlar, mevkiler, sıfatlar geçiyor. AK Parti kurulduğu günlerine nazaran sorumluluğumuz çok büyük. Cumhurbaşkanımızın, kıymetli teşkilat mensuplarımızın çalışmasıyla ve milletin teveccühüyle iktidarız. Onun için bizim gece, gündüz deme hakkımız yok.” diye konuştu.

selyus