Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ocak 2017

Refah Partisi’ni kapatan zihniyet, referandumla yok oluyor

Refah Partisi’ni kapatan ve 28 Şubat sürecini yürüten kokuşmuş zihniyet bu referandumla inşallah sandığa gömülecektir. Daha açıkçası, bu zihniyet yok olup gidecektir!  

Dönemin gezicileri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer ve her ikisininde ekipleri el altından ortak hareket etmesi sonucu saçma sapan gerekçelerle Refah Partisi bundan 19 yıl önce kapatıldı.

Dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, iktidarda hükümetin başında iken Refah Partisi (RP) hakkında, “Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri” gerekçesiyle dava açtı. Refah Partisi, ‘irtica’ ve ‘laiklik karşıtlığı’ gibi saçma sapan iddialarla, bundan 19 yıl önce kapatıldı.

Refah Partisi aleyhine 21 Mayıs 1997 yılında açılan dava neticesinde; 16 Ocak 1998 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından yapılan açıklamada: “Toplanan delillerden Refah Partisi’nin, Laik cumhuriyet ilkesine aykırı eylemler saptandığından kapatılmasına karar verildi” dedi.

ERBAKAN HOCA,”BU OLAYIN ARKASINDAN REFAH PARTİSİ CAMİASININ ÇOK DAHA BÜYÜK GELİŞECEĞİ KESİNLİKLE AÇIKTIR”

Refah Partisi Genel Başkanı ve Milli Görüşün Lideri Rahmetli Necmettin Erbakan, “Bu alınmış olan karar, bir kere daha ifade ediyorum; tarihin akışı içerisinde basit bir noktadır. Böyle bir kararın yürürlüğe girmesiyle Türkiye’de halkımızın muazzam bir bölümünün olan partisi, Refah Partisi ve onun davası bu kararlardan zerre kadar etkilenmez. Daha öncede ifade etmiştim, bu kabil kararlardan bir tek sonuç çıkar, o da Refah Partisi’nin tek başına iktidarı. Bu olayın arkasından Refah Partisi camiasının çok daha büyük gelişeceği kesinlikle açıktır. Milletimize saadetler diliyorum. Ve inşallah milletimiz bu saadete; Refah Partisi’nin içerisinde bugüne kadar inançla çalışan insanların gayretleriyle ulaşacaktır. Bunda da kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

 

selyus