Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Mayıs 2015

Rizeliler Reise koştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen “Rizeliler Buluşuyor” programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen “Rizeliler Buluşuyor” programında yaptığı konuşmada, Rize’nin, millete hizmet yoluna çıktıkları ilk günden beri hep yanlarında olduğunu, son cumhurbaşkanlığı seçiminde 81 il içinde yüzde 81 oy oranıyla şahsına en yüksek desteği veren şehir olarak ilk sırada yer aldığını söyledi. RİDEF, Başkan Celal Erdoğan Öncülüğünde organize ettiği etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TSE Marmara Koordinatörü Mehmet Hüsrev, Çekmeköy Rizeliler Dernek Başkanı Neşegül Çiftçi, İstanbul ve Rize Milletvekili Adayları katıldı.

Geçen günlerde bir televizyon kanalının spikerinin Rize’ye giderek bir program yaptığını belirten Erdoğan, “Oradaki hemşehrilerime güya benim aleyhimde, hizmetlerimiz aleyhinde bazı şeyler söyletecek. Hemşehrilerimden laf alamayınca araya girip kafasındakileri kendi söylüyor ama benim hemşehrilerim meydanı boş bırakır mı? Erkeğiyle kadınıyla çıkıyor, çatır çatır tüm gerçekleri, doğruları mikrofona ifade ediyor” dedi.

Spikerin, Rizelilerin sözlerini dinlemek yerine önce ara verdiğini sonra da yayını tümden kestiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

“İşte bunların maalesef yapısı bu, karakteri bu. Bunların dertleri milleti dinlemek değil, kendi söylemek istediklerini oradaki insanların ağzından almaya çalışıyorlar. Ya hu Rizeli bu oyuna gelir mi? Nitekim gelmedi. Hepsi de aslanlar gibi yapılan hizmetleri bir bir anlattı, muhalefet partilerinin hesapsız, kitapsız vaatlerinin ipliğini pazara çıkardı. Hepsinin de diline sağlık, gönlüne sağlık. Gazeteci, televizyoncu kisvesi altında muhalefetin borazanlığını yapanlar inşallah bu örnekten gerekli dersi almışlardır. Bu hadise aslında bizim 40 yıllık siyasi hayatımızda verdiğimiz mücadelenin bir özeti. Biz manşetlerle çarpışa çarpışa bu günlere geldik. Manşetlerin desteğiyle gelmedik. ‘Muhtar bile olamaz’ başlıklarını atanlar bunlar değil miydi? Bunlardı. Ne oldu? Kudret, kuvvet sahibi olan Allah. İrade millette, millet iradesini ortaya koydu ve kaderin üstünde bir kader vardır denildiği gibi o kadar tecelli etti. Onlar 40 yıl boyunca hep bizim sesimizi kısmaya çalıştılar. Milletimiz ise görüşlerimizi, düşüncelerimizi bizim adımıza çok daha gür sedayla ifade etti. Bizim sözcümüz medya değil, millet oldu.”

Etiketler:
selyus