Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Şubat 2016

Savcı Sayan Üsküdar’da

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti’nin bilgi birikimli çiçeği burnunda siyaset adamı Savcı Sayan, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde sevenleriyle buluştu.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti’nin bilgi birikimli siyaset adamı Savcı Sayan, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde Cafesiyaset Haber Sitesi tarafından düzenlenen ‘Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi’ konulu konferansta Üsküdarlılarla bir araya geldi.  

Savcı Sayan konuşmasının satır aralarında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkcell’in hangi tarifede olduğunu bilmeyen tavuğuna benzeterek gündeme damgasını vurdu.

Başkanlık sisteminin Recep Tayyip Erdoğan için değil Türkiye için gerekli olduğunu ifade eden Savcı Sayan 28 Şubat sürecinde yaşananları paylaşarak, gezi süreci 17-25 Aralık süreci ve Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunları anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın ameliyat masasına yattığı gün Mit Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağırılması ile beraber tezgahlanan kirli planı nasıl deşifre edildiğini ve Türkiye darbenin eşiğinden nasıl döndüğünü anlatan Savcı Sayan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkcell’in hangi tarifede olduğunu bilmeyen tavuğuna benzetti.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleneni konferansa AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Hüda Par İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU GECE SAVCI SAYAN’IN GECESİ”

İlçenin ev sahibi olarak kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu gece Savcı Sayan’ın gecesi. Doğrusu bizde merakla bekliyoruz. Hani derler ya gözünü daldan budaktan esirgemeyen bir dostumuz. Kendisini bu gece canlı canlı dinleyeceğiz. 28 Şubat bin yıl sürecek diyenler ya sayı saymasını bilmiyor, ya bu milleti bilmiyor, ya da ikisini de bilmiyor. Tabi 28 Şubat ve Başkanlık Sistemi üzerine elbette çok konuşulacak şey var. Bunu gündemden düşürmememiz lazım. Devamlı sıcak tutulması gereken bir konu” dedi.

“28 ŞUBAT’I YAŞAYAN ÖZELLİKLE BİZLER ‘UNUTTURMAMALIYIZ, UNUTMAMALIYIZ”

28 Şubat’ı bizzat yaşayanlardan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “28 Şubat’ı ben hiç hatırlamak istemiyorum. Gerçekten hatırlamak istemiyorum. Kapatmak istiyorum. Fakat bir taraftan da diyorum ki kapatamayız, çok güzel anlatmamız lazım. Gençlerimiz bir daha o günleri yaşamamaları için ellerinden geleni yapsınlar ve çalışsınlar. Onun için 28 Şubat’ı yaşayan özellikle bizler ‘Unutturmamalıyız, Unutmamalıyız’

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin başörtülü öğrencileri dersler alınmıyor. Derse başörtülerinden dolayı alınmadıklarını tutanakla tespit edelim diye sık sık okulun önüne gelirdik. Eğer biz bu tutanakları tutmazsak kızlarımızı devamsızlıktan kalmış gibi gösteriyorlar. Tarihte bu yapılan bu haksızlığı en azından kayıt altına alalım diye avukatlar olarak noterlerle birlikte İlahiyat Fakültesi’nin önüne tespit etmeye gittik. Bizi de içeri almıyorlar. Niye bizi içeri almıyorsunuz diye sorduğumuzda: Zekeriya Beyaz’ın sözlü emri var, içeri giremezsiniz diyorlardı. Zekeriya Beyaz ilahiyatçı olmamasına rağmen İlahiyat Fakültesi’nin Dekanı. Noterle birlikte tespit etmek için beklerken bir baktık polisler geldiler, eşim Sait beyin iriyarı polisler koluna girdiler, sonra nereye götürüyorsunuz onu, ben onun hem eşi hem de avukatıyım, o zaman sende gel, derken arkadaşım ne yapıyorsunuz demesiyle haydi sende gel dediler ve hepimizi gözaltına aldılar. Aslında izin almadan avukat olarak bizi sorgulayamazlar ama o günleri yaşadık. Orada o kızlarımızın gözyaşlarını asla unutmuyorum, sizlerde unutmayın. Bugün liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başımıza, kızlarımızın o gözyaşları, duaları ve samimi gayretleriyle gelmiştir. O gözyaşlarının bereketidir bu, kıymetini bilelim” diye konuştu.

“ÂLİMLER KONAĞI, FAZILLAR YURDU, ŞAİRLER YATAĞI TOKATIMIZA SİZLERİ BEKLİYORUM”

İstanbul’a Tokatlı hemşerinin etkinlikleri için gelen ve Savcı Sayan’ın Üsküdar’da konferansı olduğunu öğrenince gelmişken de dinlemeden geri dönmeyeyim diyen Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Değerli dostlar 28 Şubat deyince aklımıza ne geliyor? Bende o dönemde İstanbul’da üniversite öğrencisi idim. 28 Şubat deyince; gerçekten çok zor günlerden geçtiğimizi, başörtülü kardeşlerimizin üniversiteler giremediği ve TBMM de bu hanıma haddini bildirin denildiği dönemler hemen aklıma geliyor. Yine 28 Şubat deyince başörtüsüne teferruat deyip çok önemsiz gibi gösteren o insanlar aklıma geliyor. Onları da buradan şiddetle kınıyorum. Tabi yine 28 Şubat deyince özgürlüklerin kısıtlandığı, demokrasinin kesintiye uğratıldığı o günler aklımıza geliyor.

Ama hamdolsun 5 yıl gibi kısa bir süreden sonra bu milletin evlatları o vesayetçi zihniyete son vermek suretiyle Recep Tayyip Erdoğan’a 14 yıldır sahip çıkıyor. Özgürlüklerin ardına kadar açıldığı, darbe ürünü birçok ürünün bertaraf edildiği bugünleri Allah’a şükür yaşıyoruz.

Bu akşam buraya iyiki de gelmişim ve iyiki sizlerle birlikte olmuşum. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde anlattığı gibi bende buradan Âlimler Konağı, Fazıllar Yurdu, Şairler Yatağı Tokatımıza sizleri bekliyorum. İnşallah geldiğinizde sizi güzel bir misafirperverlikle ağırlamak isteriz. Hazreti Mevlana yaşıyorken Tokat’a gitmek gerek demiş. Bende size Tokat’a gelmek gerek diye istirham ediyorum” şeklinde konuştu. 

selyus