Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Ağustos 2016

Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletim şundan emin olsun, şehitlerimizin yaralılarımızın kanları asla yerde kalmadı kalmayacaktır.” dedi.

Elazığ’daki saldırı ile ilgili şehitlerimizin yaralılarımızın kanları asla yerde kalmayacak diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin; adları farklı da olsa, aynı saiklerle hareket eden ve birbirleriyle yakın ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırısı altında olduğunu vurguladı. “15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olmayınca nöbeti hemen diğerleri devraldı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bölücü terör örgütü PKK tarafından 15 Temmuz’dan bu yana yapılan saldırılarda çok sayıda polisimiz, askerimiz, köy korucumuz ve sivil vatandaşımız şehit oldu, yaralandı. Son olarak, bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılarda, Diyarbakır’da 4’ü polis 7 şehidimiz ve 45 yaralımız; Van’da 1’i polis 3 şehidimiz ve 70 yaralımız; Elazığ’da 5 şehidimiz ve 217 yaralımız var. Son olarak da, birkaç saat önce Bitlis’te mayın patlaması sonucu 5 askerimiz ve 1 korucumuz şehit oldu, 5 askerimiz de yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başbakanımız, beraberinde Genelkurmay Başkanımız ve Bakanlarımızla hadiseyi yerinde incelemek ve gerekenleri yapmak üzere Elazığ’a gitti. Tabii, Elazığ gibi, uzun zamandır çevresinde terör eylemleri yaşanmasına rağmen, huzurun ve kardeşliğin şehri vasfını korumuş bir yere saldırılmasını ayrıca önemli görüyorum. Tek başına bu son saldırı dahi, amacın sadece ve sadece kan dökmek, acı yaşatmak, ülkenin ve milletin huzuruna kast etmek olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır.”

Son günlerdeki saldırıları, milletin şanlı 15 Temmuz destanına ve arkasından gerçekleştirdiği 20 günlük demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış bir misilleme olarak gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’yle PKK’nın, DAEŞ’le bu örgütlerin arasında hiçbir fark olmadığı, hepsinin de aynı amaca hizmet ettiği, bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Milletim şundan emin olsun: Şehitlerimizin, yaralılarımızın kanları asla yerde kalmadı, kalmıyor ve kalmayacaktır. Sadece 15 Temmuz’dan bu yana yurt içinde ve dışında yapılan operasyonlarda 182 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, terör örgütüne yardım ettiği belirlenen 3 bine yakın kişiyi gözaltına almış, bunlardan 318’i de mahkemeler tarafından tutuklanmıştır” açıklamasında bulundu.

selyus