Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Mayıs 2018

Temayül yoklamasına yoğun ilgi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından gerçekleşen Milletvekili Aday Adayı temayül yoklamasına İstanbul ilçe teşkilatları yoğun iğli gösterdi. Üç bölgenin de Sinan Erdem Salonu’nda oy kullanması nedeniyle büyük bir izdihamın yaşandığı temayül yoklamasında teşkilat mensuplarına son ana kadar aday adaylarının tatlı bir markajı vardı.

Temayülden AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ile Ayşe Sula Köseoğlu sorumlu idi. Ayrıca İstanbul Milletvekili Hasan Turan’da salona gelerek gelişmeleri yakından takip etti.

İl başkanlığının üç bölgeye aynı salona laması yanlış olduğu kadar ilçe başkanlarına teşkilat mensupları özgür iradeleriyle istediklerine oy verecek, onlara karışmayın talimatı da günün güzel bir yanıydı. Blok oy kullanma baskısı ortadan kalkınca bütün adaylara eşit şans doğmuş oldu.

Temayül yoklamasında Belediye Başkanları, İl Teşkilatı, İlçe Teşkilatları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri oy kullandı.

Temayül yoklamasını yerinde incelamak üzere geldiği salonda kısa bir selama konuşması yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “Genel merkezimizin uyguladığı sistem bugün burada hayata geçiyor. Temayül yoklaması için oy kullanan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hepimiz görevimizi yerine getirmek zorundayız. Onun için teşkilat mensuplarımızın görevini adaletli bir şekilde yaptığına inanıyorum. Ben bütün aday adayı arkadaşlarımıza da Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum ve gönüllerinden geçen haklarında hayırlı olsun diyorum” dedi.

selyus