Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Temmuz 2015

Terörist başının posteriyle teröre lanet!

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırıyı bahane ederek, katil, terörist başı apo’nun posteriyle Galatasaray Meydanı’nda korsan gösteri düzenlemek isteyen guruba polis müdahale etti. Uyarılara rağmen dağılmayan gurup, polisin biber gazı ve tazyikli su ile yaptığı müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

İHA’nın haberine göre Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine Galatasaray Meydanı’nda toplanan kalabalık bir gurup, Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıyı protesto etmek istedi. Olayda hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan gösteriler izinsiz olmasına rağmen yürüyüşle sürdürülmek istendi. Polis, terotist başı Abdullah Öcalan posterleri açan gurubu dağılması yönünde uyardı. Ancak tüm uyarılara rağmen dağılmayan gurup, polise havai fişeklerle karşılık verdi. Bunun üzerine harekete geçen çevik kuvvet ekipleri, göstericileri dağıtmak için biber gazı, tazyikli su ve boyalı misket kullandı. Göstericiler yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Sokak aralarına dağılan guruptan bazı kişilerin polise havai fişeklerle saldırdığı görüldü.

Öte yandan, İstiklal Caddesi’nde gezen bazı vatandaşlar da yapılan müdahaleden nasibini aldı. Bir anda gurup ve polisin arasında kalan bazı vatandaşların biber gazından etkilendikleri görüldü. Bölgedeki gerginlik sürerken, Taksim’de alınan güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Etiketler:
selyus