Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Mart 2015

Türkiye’de siyaset tarihine geçen seçim sözleri

Rahmetli Erbakan, Rahmetli Ecevit, Rahmetli Türkeş ve Rahmetli Özal, yalancı Demirel’i o dönemler halka iyi anlatabilseydi, bugün karşımıza ahlaksız siyaset diye bir şey çıkmazdı. Çünkü o ahlaksız siyaseti bugün hala sürdüren siyasi parti liderleri var.

Türkiye ne çektiyse bu palavracı siyasilerden çekti. Verdikleri sözün arkasında durmak gibi bir dertleri olmayan bu yalancı siyasileri Türk halkı zamanı geldiğinde cezalandırmasını da bildi. “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” atasözü her zaman gerçek olmuştur. Bunların içinde, yalancının önde gideni, ahlaksız siyasetin baş mimarı Süleyman Demirel, diğer siyasilere de her zaman kötü örnek olmuştur. Rahmetli Erbakan, Rahmetli Ecevit, Rahmetli Türkeş ve Rahmetli Özal, yalancı Demirel’i o dönemler halka iyi anlatabilseydi, bugün karşımıza ahlaksız siyaset diye bir şey çıkmazdı. Çünkü o ahlaksız siyaseti bugün hala sürdüren siyasi parti liderleri var.

5 LİRA FAZLASI… (SÜLEYMAN DEMİREL)

Çoban Sülü’ lakabıyla nam salan eski yalancı Başbakan Süleyman Demirel: Kim ne veriyorsa, beş lira fazlasını vereceğim. Ekonomiyi 500 günde düzlüğe çıkaracağım. Emeklilik yaşını indirip enflasyonu düşüreceğim.

İKİ ANAHTAR BİRDEN (TANSU ÇİLLER)

Türkiye’nin ilk ve tek kadın eski yalancı Başbakanı Tansu Çiller: Herkese biri ev biri araba olmak üzere iki anahtar vereceğim. Her mahallede milyoner olacak. Başbakan olduğumda ayırt etmeksizin  köylüye traktör dağıtacağım. 

MAZOT 1 LİRA (CEM UZAN)

Şu an Fransa’da kaçak yaşayan Türk Siyasetinin yüz karası Genç Parti lideri Cem Uzan: Gıda maddelerinde KDV sıfıra inecek. Asgari ücretten vergi kesilmeyecek. Emeklilere 14 maaş verilecek. Mazot 1 lira olacak. Üniversiteye giriş sınavı kalkacak. 

HANIMLARA 500 LİRA (HAYDAR BAŞ)

 “İş Aş Haydar Baş” sloganıyla bilinen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş: Her ev hanımına her ay 500 lira maaş dağıtacağım. Doğum yapan her anneye 15 bin lira ikramiye vereceğim. 18 yaşını doldurana her ay 500 lira maaş da cabası.

MAZOT 1.5 LİRA (KEMAL KILIÇDAROĞLU)

2011’de CHP’nin başında seçime giren Kemal Kılıçdaroğlu: Çiftçiye mazot 1.5 liradan verilecek. Kamu çalışanlarına yarım maaş tatil desteği. Yoksul ailelere 600 lira maaş. Üniversite harçları kaldırılacak. Zorunlu askerlik 6 aya indirilecek.

Kılıçdaroğlu, son olarak şimdi de 2015 genel seçimler için emekliye dini bayramlarda 2 ikramiye vereceğini vaat ediyor.

Kaynak: yerlidüşünce.org

Etiketler:
selyus